E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirketlerin hisse geri alımı artacak---

Şirketlerin hisse geri alımı artacak

Şirketlerin hisse geri alımı artacak
10 Mart 2020 - 12:45 borsagundem.com

Yeni tip korona virüs salgını şirketlerin hisse gerim alımlarını tehdit edecek boyuta gelse de aşağı yönlü ucuzlamış borsalar satın alma fırsatı yaratıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'li şirketler hisse senedi geri alımları için iştahının azaldığı sinyalleri veriyor. Oynaklığın artması hisse senetlerinin tutunmasını zorlandırırken fiyatların düşmesi şirketler için satın alma fırsatı yaratıyor.

Borsa araştırma şirketi Birinyi Associates’e göre şirketlerin hisse geri alımları bir önceki yıla göre %50 düşerek 122 milyar dolar oldu. Bu rakam son üç yılın en düşüğü.

ABD’li şirketler 2019 yılında toplam 730 milyar dolarlık şirketinin hissesini geri aldı. Bu rakam borsaya akan paralarda çok ciddi bir orana sahip.

THY 1.5 milyarlık hisse geri alımı yapacak

Analistlere göre bu sene düşen geri alımlara rağmen şirketler yıl sonuna kadar 800 milyar dolarlık hisse geri alımı planlıyor. Bu rakam küresel piyasalardaki oynaklıktan etkilenebilir.

Hisse geri alımları şirketin borsalarda oynanan hisselerini ciddi bir şekilde düşürür. Bu durumda şirketin toplam karı artmasa da hisse başına karı yükselir.

John Hancock Investments baş yatırım danışmanı Matt Miskin, “Her şey bilançoyu güçlendirmekle ilgili” yorumunu yaparken hisse senetlerinin ne olacağı korkusu hisse geri alımları engelleyebileceğini söyledi. Piyasaların aşağı yönlü inmesi şirketler için bir satın alma fırsatı sunabilir. Hisse senetlerindeki son düzeltme, şirketlere Hisse senetlerinin daha fazlasını düşük fiyatlarla alma fırsatı sunmakta.  

Kara pazartesi sonrası küresel piyasalar toparlanıyor

THY geri alım başlattı, krize karşı gözler diğer patronlarda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan11 Mart 2020 10:33

    Geri alım demek ortada alıcı yok demektir dikkatli olalım.

  • alex11 Mart 2020 07:29

    korona hikaye türkiye şaha kalkacak bist100 artacak tüm ülkeler turizm için turkiyeyi öneriyor.

  • gggff 10 Mart 2020 19:18

    aldık elimize verdiler hayirlisi

  • K210 Mart 2020 15:32

    HERŞEYİN ZAMANIVAR BEKLEYİN SATIN BEKLEYİN ALIN.............

  • hasan kara10 Mart 2020 15:29

    hertürlü manipülasyob yapılıyor 5yıldır yatırımcısına en çok zararı verenin başı bjk kulübü ts gs fb 2-3defa bölündü yatırımcısına 3-4kat kazandırdılar bjk 7den 2lere 3denedirde uyuyor hisse

  • : )10 Mart 2020 13:51

    ne dediler, borsadan sıfırları atacaz dediler.. maşallah gük üzel atıyorlar sıfırları :D ahaha borsaya bak paraşütsüz..

  • Aydın...10 Mart 2020 13:37

    Borsa halen çok riskli...hisselerde ucuzun ucuzu var...70... Binler. Görülürse...hisseler çöp fiyata gelir....124... Binde girenin parası pul olur...temkinli olunmalı

  • Takipçi10 Mart 2020 14:09

    70 bin dayanağın ne, hangi yetkiyle söylüyorsun bilader. Millet para koyuyor borsaya, çöp değil. Akıllı uslu olun, düzgün konuşun.

  • Uyarıcı10 Mart 2020 13:29

    Buralarda, borsayı ve hisselerin fiyatını etkileyici biçimde, asılsız, abartılı, kasıtlı, yalan yorum yazan, yatırımcıyı korku, karamsarlık paniğe sevkeden, manipülasyon ve hıyanet suçu işlediklerini biliyorlar, bilmiyorlarsa öğrendiler. Kendilerini bulunmaz sanmasınlar, Bulunurlar, alınırlar, hesaba çekilince Kıvırmasınlar, bedelini ödemeye hazır olsunlar.

  • Berber Bekri11 Mart 2020 11:20

    Helal sadece bulunup hesaba çekilmesin elin değmişken taksim meydanında sallandir ibret olsun veya katırlara sürüklet haa bakalım yaparsın Allah akıl vermiş burdaki yorumlara göre yatırım yapan varsa acil batsın yok olsun yiyecek ekmek bulamasın komik şey hıyanet suçu ne burda iki satır yazı yazan hıyanet işliyorsa siyasetçiler doların 3 liradan 6 liraya gelmesine sebeb olanlar ne suçu işledi sence tarımı hayvancılığı bitirenler işsizliğin artmasına sebeb olanlar eğitimi deneme tahtası yapanlar ne suçu işledi adalete güveni bitirenler ne suçu işledi burdan insanları tehtid edip bi halt yaptığını sananlar asıl vatana millete en büyük zararı verenler sen ve senin gibiler