E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSatış baskısı sürerse kar satışları devam eder---

Satış baskısı sürerse kar satışları devam eder

Satış baskısı sürerse kar satışları devam eder
16 Ekim 2020 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Güne negatif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışı borsalardaki satıcılı eğilime paralel, banka hisseleri öncülüğünde kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,74 düşüşle 1.180,43’den kapattı. ABD ek teşvik paketinin seçim öncesi çıkmasının zora girmesi ve başta Fransa olmak üzere artan vaka sayıları sonrası yeniden kısıtlama tedbirlerinin gündeme gelmesiyle yurtdışı borsalar Avrupa borsaları öncülüğünde güçlü satışlarla karşılaştı. Ancak, BIST kapanışı sonrası ABD Başkanı Trump’ın teşvik paketinin çıkması konusunda pozitif açıklamalar yapması sonrası ABD borsaları kayıplarının büyük kısmını geri alarak günü tamamladı. Artan vaka sayıları kapanma endişeleri sonrası global risk alma iştahı kısa vadede zayıflayabilir. BIST yurtdışı borsalardaki eğilime paralel satışlarla karşılaşırken, endeks yurtdışına göre daha dirençli bir görünüm sergiliyor.

TL, Dolar endeksindeki güçlenme ve EM para birimlerindeki değer kayıplarına paralel değer kaybetmeye devam etti. VIX endeksi önemli olarak gördüğümüz 28 seviyesi üzerine yönelse de şuan için 27 seviyelerinin altında seyrediyor. Endeksin 32 seviyeleri üzerine yönelmesi ABD borsalarındaki volatilite ve satış baskısının tekrar güçleneceğine işaret edecektir. CDS’ler 532 seviyelerine yükselirken, TL varlıklara yönelik risk alma iştahının tekrar güç kazandığının teyidi için ilk etapta 500 seviyeleri altına gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kısa vadede yurtiçi piyasalarda jeopolitik riskler ve S-400 testlerin başlanması sonrası konuya ilişkin olası gelişmeler takip edilecek.

Yurtdışında ise ABD başkanlık seçimi ve teşvik paketine ilişkin gelişmeler önemli olacak. Teşvik paketi konusunda anlaşma sağlanmaması durumunda artan vaka sayıları ve ekonomilerin yeniden kapanabileceği beklentisiyle yurtdışı borsalarda satışlar güçlenerek devam edebilir.

BIST yurtdışına göre daha güçlü görünüm sergilese de yurtdışı borsalarda satış baskısının devamı durumunda endekste de kar satışlarının devam etmesi beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve
Almanya vadeli endeksleri artıda seyrederken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, gün içinde pozitif eğilim devam etse de kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)