E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSatış baskısı devam etse de tepki alımı ile karşılanabilir---

Satış baskısı devam etse de tepki alımı ile karşılanabilir

Satış baskısı devam etse de tepki alımı ile karşılanabilir
26 Nisan 2021 - 09:48 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne TL’deki değer kayıplarının etkisiyle satıcılı başlaması bekleniyor

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü %1,10 yükselişle 1.345,15’den tamamladı. BIST’in kapalı olduğu Cuma günü ABD borsaları günü yükselişle kapatırken, Avrupa borsaları genel olarak negatif eğilimle kapattı. TL değer kayıpları ve negatif ayrışma BIST’in kapalı olduğu Cuma günü de güçlenerek devam etti. ABD ile Türkiye ilişkilerine yönelik negatif beklentiler TL’de değer kayıplarını güçlendirirken, ABD başkanı Biden
1915 olaylarına yönelik ifadesi ilişkilerin gerilmesine neden oldu.

BIST haftalık olarak güçlü ve negatif ayrışma ile haftayı kapatırken, halka arzlar nedeniyle yerli yatırımcı talebinin düşmesi ve hafta boyunca algoritma tabanlı işlem yaban bir kurumun endeks hisselerinde yüksek miktarlı satışları düşüşte ana etken oldu. Haftayı 424 seviyelerinden kapatan CDS’ler hafif yükselse de bu yükseliş geçen hafta TL varlıklarda oluşan negatif fiyatlamayı desteklemiyor. ABD ile ilişkilerin gerilmesi ve TL’deki değer kayıpları sonrası BIST’in yeni haftaya atıcılı başlaması bekleniyor. Devam eden halka arzların da etkisiyle kısa vadede nakit çıkışıyla endeks üzerinde negatif baskısı devam edebilir. Ancak global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça geçen hafta yaşanan güçlü satışlar sonrası endeksin değerleme olarak makul seviyelere gerilemesi nedeniyle hafta içinde tepki yükselişi denemelerinin oluşması beklenmektedir. Ancak tepki alımlarının güç kazanması için kurlarda yükselişin durması ve tahvil faizlerinde gerileme görmemiz gerekiyor. TCMB verileri yabancı çıkışının sonlandığına işaret ediyor. BIST’te yabancı satışları dururken, DİBS tarafında yabancılar iki haftadır alım yapıyor. Bu görünüm global risk iştahının güçlü seyrini koruması durumunda BIST’te satış baskısı devam etse de momentum kaybedeceğine ve tepki alımları denemelerinin oluşabileceğine işaret ediyor. BIST’in Perşembe kapanışına göre yurtdışı majör borsalar genel olarak yataya yakın seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya alıcılı başladı. Endeksin güne TL’deki değer kayıplarının etkisiyle satıcılı başlaması beklenirken, gün içinde satış baskısı devam etse de belli seviyelerde düşüşlerin tepki alımı ile karşılanması beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Perşembe günü Dolar paritesi 8,2802-8,3120 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %1,30 oranında değer kazancıyla 8,2976 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %1,09 oranında değer yitirdi. Perşembe günü borçlanma araçları piyasasında %18,49-%18,59 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 19 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %18,59’dan günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün makroekonomik veri gündeminde kapasite kullanım oranı, reel kesim ve sektörel güven endeksleri açıklanacak. Nisan ayındaki kısmi kapanmanın etkisiyle hem güven endekslerinde hem de kapasite kullanım oranında hafif gerileme bekliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 26/04/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Atakule GYO ve Naturelgaz sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)