E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretiminde Nisan'da sürpriz düşüş---

Sanayi üretiminde Nisan'da sürpriz düşüş

Sanayi üretiminde Nisan'da sürpriz düşüş
08 Haziran 2016 - 10:04 borsagundem.com

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,1 azalırken, yıllık bazda ise %0.7 arttı. Böylece sanayi üretimi 9 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, büyümenin öncü göstergesi sanayi üretimi Nisan'da aylık artış beklentisine karşılık % 1.1 düştü. Yıllık bazda ise %0.7 ile beklentinin oldukça altında arttı.  

Sanayi üretiminin aylık % 0.1, yıllık %3.1 artması bekleniyordu.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %5.0 ve imalat sanayi sektörü endeksi %1,3 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %1.8 arttı. Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %4.5 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %0,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3.5 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek azalış %3.7 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek azalış bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında, en yüksek azalış bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti.

Perakende satış hacmi düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)