E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSanayi üretimi yüzde 4.2 arttı---

Sanayi üretimi yüzde 4.2 arttı

Sanayi üretimi yüzde 4.2 arttı
08 Mayıs 2014 - 10:03 borsagundem.com

Mart ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2013 Mart'a göre yüzde 4.2 oranında artış gösterdi

Sanayi üretimi Mart ayında aylık bazda yüzde 0.4 gerilerken beklenti ise yüzde 0.5 gerileyeceği yönündeydi. Yıllık bazda ise sanayi üretimi yüzde 4.2 artış kaydetti, yüzde 3.7 artacağı tahmin ediliyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı Sanayi Üretim Endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, mart ayında, bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinde ise değişim olmadı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, bir önceki aya göre 0,4 azaldı, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde mart ayında geçen yılın aynı ayına göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü ile imalat sanayi sektörü endeksleri yüzde 4,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3,1 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)