E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi düşüşü IMF beklentisini küçülttü---

Sanayi üretimi düşüşü IMF beklentisini küçülttü

Sanayi üretimi düşüşü IMF beklentisini küçülttü
08 Ekim 2014 - 12:28 borsagundem.com

Almanya sanayi üretiminde dün gelen kötü veri sebebiyle Avrupa'da ikinci yarı büyümesi beklentileri geriledi

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya sanayi üretiminde dün gelen kötü veri sebebiyle Avrupa’nın ikinci yarı büyümesine dair beklentilerde kesintiler yaşandı. En son yayınlanan raporunda Avrupa’nın büyüme tahminlerini küçülten IMF, Avrupa’ya dair büyüme beklentisini %1,1’den %0,8 çekti.
Almanya'da sanayi üretimi Ağustos'ta ekonomistlerin beklentilerinden fazla gerileyerek Avrupa'nın en büyük ekonomisinin görünümünün kötüleştiğini ortaya koydu.

Ekonomi Bakanlığı'nın Berlin'de açıkladığı veriye göre mevsimsel enflasyona göre ayarlanmış üretim yüzde 1.6 arttığı Temmuz'a göre yüzde 4 geriledi. Bu gerileme Ocak 2009'dan bu yana kaydedilen en büyük düşüş olurken, Bloomberg anketindeki tahmin medyanı yüzde 1.5 gerileme yönündeydi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Berenberg analisti Christian Schulz, Almanya imalat sanayisindeki geri çekilmenin okulların kapalı olduğu dönemde gerçekleştiğini ve düşüşün dönemsel olarak fabrikaların kapalı olduğu sürece denk geldiğini belirtti. Konuşmasında imalat sanayisindeki kayıpları dönemsel etkilere dayandıran Schlz, Rusya ve Doğu Avrupa arasındaki gerilim ve piyasa güveninde yaşanan zedelenme sebebiyle Almanya GSYH’sinde ikinci dönemde kayıplar yaşanacağını beklediğini açıkladı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)