E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi güçlü şekilde yoluna devam ediyor---

Sanayi güçlü şekilde yoluna devam ediyor

Sanayi güçlü şekilde yoluna devam ediyor
10 Haziran 2014 - 02:21 borsagundem.com

Sanayi Bakanı Işık, dünyada ekonomik toparlanmalar başladığını belirterek, gelişmenin Türkiye'nin ihracatına ivme kazandıracağını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi üretimi verilerinin beklentileri aşarak yüzde 4.6 artış olarak açıklanmasını değerlendirdi. Şebnem Turhan'ın Hürriyet'teki haberine göre Işık, verilerin yılın ikinci çeyreğinde de sanayinin güçlü şekilde yoluna devam ettiğini, böylelikle de ülke ekonomisinin büyüdüğünü gösterdiğini belirtti. Japonya’dan AB’ye kadar birçok ülkenin ekonomilerinin artık toparlanmaya başladığını belirten Işık, toparlanmanın, Türkiye’nin ihracatına ayıca bir ivme kazandıracağını ifade etti.

BÜYÜME YÜZDE 5'İ BULABİLİR

Bugün yılın ilk çeyreğine ilişkin ekonomik büyüme rakamları açıklanacak. Sanayi yılın ilk çeyreğinde de ihracat desteğiyle yüzde 5.3 artmış düşük kalması beklenen büyümenin çok güçlü artış gösterdiğine işaret etmişti. Bazı ekonomistler büyümenin yüzde 5’in üzerine çıkmasını öngörürken beklenti yüzde 4.3.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)