E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSalgın kısıtlamaları altın fiyatlarını destekliyor---

Salgın kısıtlamaları altın fiyatlarını destekliyor

Salgın kısıtlamaları altın fiyatlarını destekliyor
15 Aralık 2020 - 15:18 borsagundem.com

Avrupa ülkelerinde karantina hazırlıklarının sıkılaştırılıyor olması altın fiyatlarını yükseltti.

İngiltere, Hollanda, Almanya ve İtalya'nın karantinalar ve önlem sıkılaştırmalara başlamasıyla nakde kaçan ve güvenli liman arayan yatırımcılar gözünü satı metale çevirdi.

Altın fiyatlarında görülen bu yükselişi ayrıca Pfizer ve BioNTech'in aşısının İngiltere ve ABD'de onaylanarak kullanılmaya başlamasına rağmen, Avrupa'da çoğunlukla onaylanmamış olması da destekledi.

Gelişmeler etkisiyle, altın yüzde 1 artışla 1.846,59 dolar, gümüş yüzde 1,86 artışla 24,29 dolara yükseldi.

Kapalıçarşı’da ise altın fiyatları dolar kurunun gerilemesi ile sınırlı kalırken gram altın 464,53 liraya, cumhuriyet altını ise 3.102,14 liraya yükseldi.

Dolar ve euro yatay seyirde

Fitch, Türk bankalarının görünümünü değiştirecek mi?

Borsa İstanbul yatay seyirde de rekora devam!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Yıldız15 Aralık 2020 16:16

    Avrupalılar bizim gibi veya hintliler ve araplar gibi altına yatırım yapmazlar. Avrupada fonlar veya merkez bankaları altına yatırım yaparlar. İkincisi altınla aşının bir alakası yok öyle olsa virüs ortaya çıktığı zaman herkes altına yatırım yapardı onlar merkez bankalarının aşırı karşılıksız para baştıkları için değerli metallere yatırım yapıyorlar. Sonuçta bu paraları basarlarken karşılığı kadar ellerinde ne var ne kadar var. Merkez bankarı bu kadar para bastıkça güven azalıyor. Yoksa ekonomiler çok kötümü durmadan para basıp paranın değerini düşürüyorlar.