E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahin açıklamalar piyasalarındaki satışları derinleştiriyor---

Şahin açıklamalar piyasalarındaki satışları derinleştiriyor

Şahin açıklamalar piyasalarındaki satışları derinleştiriyor
03 Ekim 2022 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed üyelerinden gelen şahin tondaki mesajlar, küresel merkez bankalarının sıkılaşma adımları ve artan resesyon endişeleri son dönemde risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Son haftalarda riskli varlıklarda satıcılı seyir öne çıkarken, doların küresel çaptaki değer kazanımı ise dikkat çekiyor. Bugün yurt içinde eylül ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasadaki medyan beklentiler TÜFE’nin aylık bazda %3,75 oranında artış kaydetmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %4,10)

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Fed üyelerinin şahin tondaki açıklamaları ile resesyon korkuları son haftalarda küresel hisse piyasalarında satışların derinleşmesine neden oluyor. Ekonomik veri akışları ile merkez bankalarına yönelik beklentiler ilerleyen süreçte fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir. BIST-100 Endeksi ise cuma gününü %1,05 oranında yükselişle 3.179,99 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,52 – 18,54 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,55’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Son haftalarda zayıflayan risk iştahının da etkisiyle düzeltmelerin gündeme geldiği ve teknik görünümün zayıflama kaydettiği BIST100 Endeksi’nde hisse bazlı hareketler ve yüksek seyreden volatilite ön planda kalmaya devam ediyor. BIST-100 Endeksi’nde her iki yönde de sert fiyatlamalar yaşanabileceğinden temkinli hareket edilmesi faydalı olacaktır. Endekste yukarı yönlü hareketlerde 3.203 fibo seviyesi ile 3.277 seviyeleri izleyeceğimiz ilk direnç noktalarıdır. Bu seviyeler aşılmadan olası yükselişler tepki mahiyetinde kalabilir. Geri çekilmelerde ise 3.129 seviyesi altında perşembe günü test edilen fibo trend dönüş çizgisinin bulunduğu 3.045 seviyesi yeniden önem kazanacaktır. Trend dönüş çizgisi altında satışlar hız kazanabilir. Bu durumda 2.980 – 2.924 ve 2.886 seviyeleri takip edilebilir.

Gözler enflasyon rakamlarına çevrildi

 

Azalan risk iştahı bakır fiyatlarını geriletti

 

Yen, müdahale seviyesine yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)