E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisŞahenk Japon restoranı aldı---

Şahenk Japon restoranı aldı

Şahenk Japon restoranı aldı
14 Şubat 2014 - 08:28 borsagundem.com

İş adamı Ferit Şahenk'in satın almaları hız kesmiyor. Şimdi de gözünü Japon mutfağına dikti

Yeme içme sektörünü ele geçirmeye başlayan Ferit Şahenk, Günaydın Restoran'dan sonra şimdi de Japon restoranı İtsumi'yi satın aldı. Milliyet Yazarı Songül Hatısaru, Ferit Şahenk'in son satın almasını köşesine taşıdı. İşte o yazı:

Yeme içme sektöründeki yatırımlarını artık takip etmekte zorlandığımız Doğuş Grubu’nun Başkanı Ferit Şahenk yeni bir satın daha alma yaptı. İstanbul’un en iyi Japon restoranı İtsumi artık Doğuş grubu çatısı altında. Duyduğum kadarıyla taraflar geçen hafta anlaşma sağlarken, Doğuş’un yemi içme markası D.ream, İtsumi’nin yüzde 51 çoğunluk hissesini aldı. Doğuş yeme içme sektöründe satın alma yaparken genelde çoğunluk hisseyi alıp, işin yaratıcısı olan sahipleriyle yoluna devam ediyor. Ulus 29, Nusr-et, Voque, Masa, Borsa, Lacivert, Da Mario, Mezzaluna’da hep aynı strateji uygulandı.
İtsumi de istisna olmadı. Levent’te, İş Kuleleri’nin hemen altında yer alan, modacı Figen Özdenak’ın mağazasına her uğradığımda mutlaka öğlen yemeği yediğim İtsumi Japon mutfağının İstanbul’daki en iyi temsilcisi.
 Bu mutfağı iyi bilenler lezzetlerine şaşırıyor. Zira Japon ürünlerinin ithalatında yaşanan sıkıntılardan dolayı malzeme sıkıntısı yaşanmasına rağmen İstanbul’da, Japonya’daki lezzet düzeyine yakın bir tat tutturuyorlar.

11 yıldır aynı kalitede

 Mutfakta kullandıkları ürünlerin çoğunluğunu tedarik koşulları el verdiği ölçüde Japonya’dan getiriyorlar... Zor beğenmesiyle tanınan gurme Vedat Milor dahi geçenlerde yemek yediği restorana beş yıldız verdi!
 Pınar -  Shunichi Horikoshi çiftininin sahipliğinde tam 11 yıldır kaliteden ödün vermeden müşterilerini ağırlıyorlar. Mutfaktaki 5 aşçı da Japon. Restorana gittiğinizde Türkiye’de yer alan Japon şirketlerinin CEO’ları, Japonya’nın İstanbul konsolosu başta olmak üzere bürokratlarıyla orada karşılaşıyorsunuz.
 Japon İmparatoru Akihito’nun, Japonya’nın Ankara Büyükelçiği’ndeki 79. doğum günü kutlamasının yemeğini de onlar verdi, Marmaray Tünel açılışı için İstanbul’a gelen Japon Başbakanı Shinzo Abe’nin yemek servisini de onlar yaptı.

 Yukata’nın yerine ‘Hori’ geliyor...

İtsumi ve Doğuş birlikte yeni markalar da yaratacak. İlk marka, ilk şubesini Hyatt Oteli’de açılacak. İstanbul’u suşiyle tanıştıran Yutaka’nun yerinde... Yaptığım birkaç telefon görüşmesinde, İtsumi’nin sahibi Horikoshi’in, en popüler olduğu dönemde Yutaka’nın şefi olduğunu öğrendim.
 Doğuş ve İtsumi alt markaları olarak, soyadından esinlerek ‘Hori’ adını kullanacakmış. Hyatt’ın içindeki mekan da, otantik Japon mutfağı konseptiyle Hori adıyla açılacakmış. Bu arada İtsumi’nin bir şubesi de yazın Suada’da açılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL15 Şubat 2014 00:56

    Haftanın üç günü mutlaka öğlen yemeği için uğradığım güzide mekan. Ayda bir de misafirlerle akşam yemeğine gideriz. Dediğim yer oranın karşı çaprazındaki seyyar pilavcı

  • rallici14 Şubat 2014 15:13

    yalan ekonominin yalan yatırımları

  • ali uzun14 Şubat 2014 12:28

    350mly ödendiği doğrumu.doğruysa yuhh...ülkeye hiç bir faydası olmayan bişi..sadece midesini düşünenlerin bu ülkede neişi var..

  • zihniyet14 Şubat 2014 10:48

    Ülkede üretim, katma değer yaratma namına tek bir yatırım yapılmıyor. Varsa yoksa perakende - AVM ya da restoran - eğlence.

  • ata14 Şubat 2014 10:31

    Biraz da Doğuş otomotive sahip çıksan...