E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı 20 bin sağlık personeli ve işçi alacak---

Sağlık Bakanlığı 20 bin sağlık personeli ve işçi alacak

Sağlık Bakanlığı 20 bin sağlık personeli ve işçi alacak
11 Mart 2022 - 16:26 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'na KPSS puanına göre,10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığınca verilen atama izniyle, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı daha yapıyor." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30 bini sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdası yapılmış ve ilk etapta bu sayının 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı gerçekleştirilmişti.

Geriye kalan 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için Cumhurbaşkanlığınca açıktan atama izni verilmiştir.

Bu çerçevede, Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi.

5 bin 175’i Hemşire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.

Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 15 Mart 2022 tarihinden itibaren yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı yapılacaktır. Başvurular 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir.

Bu atamaların vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun."(Milliyet)

Sağlık kurulu rapor uygulaması başladı

 

Özel sağlık kuruluşları sözlü savunmasını verdi

 

Uzaktan Sağlık Hizmeti ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Mart 2022 11:33

    İş bulamayan sağlıkçılar, yaş genç ise. "hem çalış hem seyahat et" tarzı yutdışı programları mevcut. sen geçici oalrak çıkıyorsun yurtdışına , orad çalışıyorsun hemde yatacak kalacak vb masrafını ilgili seni kaubl eden kurumlar karşılıyor. çok farklı işler var. orada çalışıp geçici vize  işverenin memnuniyeti sonrasında anlaşrısan orada çalışıp vize züren uzayabilir ve yaşamını sürdürürsün. Dil eğitimi evilik vb farklı durumlar ile kalıcı vatandaşlık haklarına sahip olabilirsin. Sağlıkçılardan biri biliyorum Türkiyede çalışıyordu Almanyaya geçti. dediği şu. türkiyede 1 işi yapıyordum. Burada yanı işi 6 kişi yapıyor. Çok rahat çalışma koşulları, çok büyük saygı var. Sağlıkçı personeli dediğimde büyük itibar görüyorum.. Gerçektende ülkemizde kanunlar, yasalar düzenlemeler sağlık personeli için perpat. itibarları bile verilmiyor. O bakımdan yaşlar genç ise, deneyin şansınızı. Türkiyede 4250  - 5,500 ile işe girince bir bakmışsın yaş 50 hayat bitti :D 5 yıl deneyin iansınızı...

  • ASTOR12 Mart 2022 11:25

    salaktı millet . kps puanıyla alacakmış. önce elinizdekilerine sahip cıkın.