E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSabancı suikastının faili yakalandı---

Sabancı suikastının faili yakalandı

Sabancı suikastının
faili yakalandı
02 Şubat 2016 - 17:16 borsagundem.com

Aydın’da silah ve patlayıcılarla yakalanan 2 kişiden birinin Özdemir Sabancı suikastı faili DHKP/C’li İsmail Akkol olduğu belirtildi

Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğür, Söke'de silah ve patlayıcılarla gözaltına alınan iki kişiden birinin Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol, diğerinin de Fadik Adıyaman olduğunu söyledi. 
Diğer zanlının da Fadik Adıyaman olduğu sanılırken, ikisinin de üzerinden sahte kimlik çıktığı; kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.  

İSTİHBARAT GELMİŞTİ

Yunanistan’da 27 Temmuz 2015’te cezaevinden şartlı tahliye edilen DHKP-C militanları İsmail Akkol, Harika Kızılkaya, Fadik Adıyaman, Şerif Turunç, Emin Sakalı, Mustafa Yılmaz, Bilgehan Karpat, Sinan Oktay Özen, Mustafa Lafçı ve Hasan Koşar’ın illegal yollardan Türkiye’ye sızmış olabileceği istihbarat raporlarında yer almıştı. 

TÜRKİYE’YE İADE EDİLMEDİ

20 yıl sonra yeniden sahneye çıkan İsmail Akkol, Türkiye’nin Kırmızı Bülten ile aramasına rağmen Yunanistan tarafından iade edilmedi. 2000 yılında Çetin Bayır kimliği ile siyasi iltica talebi Yunanistan tarafından kabul edilen Akkol, 10 Şubat 2014’de Atina’daki Genadiu Sokağı’nda bulunan cephanelik dolu bir eve yapılan baskında tutuklanmıştı. Akkol, 9 Ocak 1996’da Sabancı Center’in 25’inci katında Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyota SA Genel Müdürü Haluk Görgün ve başkanlık sekreteri Nilgün Hasefe’yi öldürmüştü. Türkiye’yi sarsan suikastin ardından İsmail Akkol ile Sabancı Center’de “çaycı” olarak çalışan Fehriye Erdal birlikte yurtdışına kaçmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)