E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSabancı gözünü Migros’a mı çevirdi ---

Sabancı gözünü Migros’a mı çevirdi

Sabancı gözünü Migros’a mı çevirdi
26 Temmuz 2013 - 11:29 borsagundem.com

56 milyon euroya Carrefoursa’da yönetimi ele alan holding, perakende sektöründe yeni fırsatlarla büyüyecek

Sabancı Holding’den perakende sektöründe dev adımlar mı geliyor? Kârlı büyüme stratejisi doğrultusunda harekete geçen grup, uzun süredir kavgalı oldukları Carrefoursa’da dün mutlu sona ulaştı. Sabancı Holding 56 milyon euro karşılığı aldığı yüzde 12 hisseyle şirket yönetimini ele geçirerek krizi bitirdi.
Holding yetkilileri yeni dönemde Carrefoursa’nın performansını artırmayı ve sektörde büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Peki Sabancı’da yeni rota neresi?
Sektör kulislerinde dolaşan dedikodulara bakılırsa yeni adres belli. İddialara göre Sabancı Holding, gözünü Koç’un 2008’de çekildiği 975 mağazalı Migros’a çevirdi. Perakende mağazacılıkta büyümek isteyen Sabancı'nın marka değeri ve geniş şube ağı nedeniyle Migros'la ilgilendiği vurgulandı. Sabancı’dan bu konuda resmi hiçbir açıklamanın yapılmadığının altı ısrarla çizilirken, buna karşın, Migros’ta yüzde 80.5’lik hissenin sahibi olan İsviçreli Moonlight’ın uzun süredir piyasaya yaydığı ‘şirkete müşteri arama havası’nın ise görüşme ihtimalini yükselttiği belirtildi.
YÜZDE 19.5’İ HALKA AÇIK
Migros Ticaret, 1.484.450 metrekare kapalı alana sahip 700 Migros, 201 Tansaş, 22 Macro Center ve 20 5M olmak üzere yurt içinde 69 ilde 943 mağaza, yurt dışında ise 32 Ramstore ile toplamda 95 mağazasıyla hizmet veriyor. Migros’un % 80.5’i Moonlight şirketinin kontrolünde, yüzde 19.5’i ise halka açık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DİKTATÖRE karşı.28 Temmuz 2013 11:31

    Sabancı holding yönetim kurulu bırakın bu işleri bakın koça yapılan haksızlıklar yakında sizlerede yapılacaktır yarın birgün başna geldikten sonra hükümeti eleştirmen biz okurları hiçmi hiç üzmez nedeni senin şu anki durumun sadece kendini düşünmen ama birlik olupta yapıla haksızlıklarakarşı çıkmak ve onlara karşı durmak sizlere bir dost çevresi kazandırır.ama kalkıpta tayyipe yağ çekeceğim diye banada menfaatler düşer dersen işte ozaman hep kaybeden sen olursun biliyorsunuzki hükümetin başındakiler herzaman gelip geçicidirler zamanı zaten geldi bunlarında sandıkta kalacaklarına okadar eminimki şimdiye kadar hiçmi hiçyanılmadımçünkü gerçekler ortada akp nin alacağı oyların oranları belli onlara sadece iş kesimine aldıkları insanlar oy verecekler başkasından kesinliklen oy alamıyacaklardır.nem biliyorum çünki ben bunların içinde yaşayan biriyim ve gerçekleride kendi gözlerimlen gördüğüm için inatlan buraya tazıyorum.buyüzden çıkarlarınız için birbirinizi sakın satmaya kalkmayın.siz vede sizin gibi büyükişverenler bu hükümete baş kaldırmalı öyle herdediği olmamalıbazı ülkelerde krallıkvar vede öylşe idare ediliyorlar ama neyseki bizdede DİKTATÖR var odahada beter.

  • emre27 Temmuz 2013 02:40

    ülker dia'yı aldığına pişman..sabancı alacak migrosu

  • akhuna26 Temmuz 2013 13:32

    sabancı boşuna uğraşma, ülker alacak orayı.