E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSabah saatlerinde gelen kar satışlarına dikkat---

Sabah saatlerinde gelen kar satışlarına dikkat

Sabah saatlerinde gelen kar satışlarına dikkat
13 Şubat 2020 - 09:14 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif negatif bir başlangıç yapması bekleniyor.

Güne yatay başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 121,300 seviyelerini test etse de günü %0.2 artışla 120,048 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 19.7 milyar TL ile rekor kırarken, endekse dahil
48 hisse değer kazandı, 46 hisse ise değer kaybetti. USD/TL kuru 6.05 etrafında dalgalanmaya devam ediyor, CDS ise 372 seviyesinden işlem görüyor.

Küresel hisse piyasalarında son 2 günlük güçlü hareket sonrasında sabah saatlerinde kar satışları izleniyor. Dün özellikle ABD hisse endekslerinin güçlü hareketinin ardından virüs salgınında vaka ve ölüm sayısının artması bu satışları tetiklemişe benziyor. FED Başkanı Powell'ın kongre ve senato sunumlarında virüsün ekonomik etkisinin geçici olabileceğini belirtmesi ve şirket bilançolarının güçlü seyri, ABD'de rekor tazelenmesini sağladı. Öte yandan Şubat başından bu yana Çin'in atmış olduğu teşvik adımları da piyasaları pozitif etkiledi.

Ancak Asya piyasaları, Hubei'deki koronavirüs vaka sayısındaki artış ile değer kaybetti. Hubei eyaletinde, güncelleme sonrasında 14,840 ek vaka olduğu açıklandı. Öte yandan küresel dolar güçlenmesi ve faizlerdeki gerileme ile EUR/USD paritesi de son 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Özellikle Yunan tahvillerinde faizlerin %'in altına gelmesi dikkat çekti. İçeride ise halen İdlib konusunda Rusya ile görüşmeler sürüyor. Dün karşılıklı yapılan açıklamalarda beraber hareket edileceği mesajı verildi.

Bugün içeride sanayi üretimi, ABD ve Avrupa'da ise enflasyon verileri takip edilecek. Ayrıca hem virüs salgını hem de Suriye konusundaki gelişmelere duyarlı olmak gerekecek.

BIST-100 endeksinin güne hafif negatif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 119,500-118,500 destek bölgesi olarak takip edilebilir.

118,500 altında kısa vadede risk azaltmak gerekmektedir.
120,600-121,300 ise direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)