E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaadet zinciri vurgunu: Polisleri bile dolandırmışlar!---

Saadet zinciri vurgunu: Polisleri bile dolandırmışlar!

Saadet zinciri vurgunu: Polisleri bile dolandırmışlar!
14 Aralık 2021 - 17:39 borsagundem.com

Kripto vurgunuyla bağlantılısı olduğu iddia edilen ve Ankara'da gözaltına alınıp sorgu için Trabzon'a getirilen 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü mahkemeye sevk edildi.


Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca "saadet zinciri" yapısıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü eski Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı olduğu belirtilen K.A, Ankara'da gözaltına alındıktan sonra dün Trabzon'a getirildi.

Sabah'tan Özgür Özdemir'in haberine göre; Birçok ilde şirketine bağlı şubeler kurarak kar payı vermek maksadıyla oluşturduğu "saadet zinciri" yapılanmasıyla insanları dolandırdığı tespit edilen Başak Şentürk isimli kişi 22 Ekim'de Trabzon merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda aralarında babası Zekai Şentürk'ün de bulunduğu 18 kişi ile birlikte yakalanmıştı.

450 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK

Trabzon'da bir banka şubesinde çalıştığı dönemde müşterilerin hesaplarından zimmetine para geçirdiği için işten atıldıktan sonra babası Zekai Şentürk ile kurdukları şirketlerle kar payı verme vaadiyle oluşturdukları "saadet zinciri" yapısıyla aralarında polislerinde de olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 450 milyon lira dolandırdığı tespit edilen Başak Şentürk ve babası Zekai Şentürk tutuklanmış, diğer 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Aynı olayla ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen Emniyet Genel Müdürlüğü eski Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı ve Polis Akademisinde görevli olduğu belirtilen 2.ci Sınıf Emniyet Müdürü K.A. Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Trabzon'a getirildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğündeki ifadesi tamamlanan K.A. adliyeye sevk edildi.

Saadet zinciri: 13 bin 105 mağdur var!

 

Smart Trade Coin vurgunu şoke etti: Adliyeye akın ettiler!

 

200 milyon dolarlık kripto vurgunu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)