E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'ya bir yaptırım daha: İhracat yasağı geldi---

Rusya'ya bir yaptırım daha: İhracat yasağı geldi

Rusya'ya bir yaptırım daha: İhracat yasağı geldi
31 Mart 2023 - 15:54 borsagundem.com

Japonya nisan ayından itibaren Rusya'ya çelik, alüminyum ve oyuncak ihracatını yasakladı

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Tokyo, 7 Nisan'dan itibaren, çelik, alüminyum ve bunlardan yapılan ürünlerin Rusya'ya ihracatına yasak getiriyor.

Ayrıca uçak, uzay aracı ve bunlara ait motorlar, drone'lar, inşaat ekipmanları (ekskavatörler, buldozerler), elektrikli ekipmanlar (jeneratörler, navigasyon ekipmanları), kazanlar, optik ekipmanlar (fotoğraf makineleri, dürbünler), fiber optik, oyuncaklar vb. Rusya’ya ihracatı yasaklanan ürünler listesine dahil edildi.

Bunlara ek olarak Japonya, Rusya'yı geçen yılın mart ayında aldığı ticarette imtiyazlı ülke statüsünden çıkarma kararını 2024 yılına kadar uzattı. İmtiyazlı ülke statüsü listesinde olmayan ülkelerden yapılan ithalat ürünleri temel tarifeye tabi tutuluyor.

Tokyo ayrıca bu yıl Rusya'ya aşı, tıbbi ekipman, robot, radyoaktif malzeme, nükleer tesisler için ekipman, petrol ve doğal gaz arama ekipmanlarının ihracatını yasakladı.

Japonya, Ukrayna'da yürütülen özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana Batılı ülkelerle birlikte Rusya'ya yaptırım uyguluyor. 21 Mart'ta Kiev ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Ukrayna'ya ölümcül olmayan silahlar tedarik etmek için 30 milyon dolar tahsis etme sözü vermişti.

Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması devam edecek

 

Rusya dolar açığını altın ve yuan ile kapatıyor

 

Rusya, Eurobond kupon ödemesini gerçekleştirdi

 

Bankalar Rusya'dan kaçıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN31 Mart 2023 16:56

    bENDE BİR ŞEY ZANNETTİM.RUSYA ALİMUNYUM VE ÇELİK İN KRALINI ÜRETİYOR.SANA BİR NÜKLEER BALİSTİK FÜZE FIRLATIR İSE JAPON YAYI HARİTADA BULAMAZSIN.

  • sözün özü01 Nisan 2023 04:30

    Ahmet Özbilen   Rusya öyle bir şey yaparsa, Nereden geldiğini bilemeden Rusya'da ortadan kalkar,,,,,,   Rusya'nın dört yanından kendisine yönelmiş füzelerin olduğunu PUTİN biliyor....