E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın Baltık denizi petrol ihracatında tehlike---

Rusya'nın Baltık denizi petrol ihracatında tehlike

Rusya'nın Baltık denizi petrol ihracatında tehlike
23 Aralık 2022 - 08:07 borsagundem.com

Yaptırımlar Rusya'nın Baltık petrol ihracatını %20 azaltabilir. Yapılan hesaplamalara göre, Baltık Denizi limanlarından Ural ihracatı kasım ayındaki 6 milyon tondan bu ay muhtemelen yaklaşık 5 milyon tona düşecek.

Traderlara göre, Rusya'nın gösterge petrol türü Ural ham petrol harmanının Baltık Denizi limanlarından yapılan ihracatı, Batılı ülkelerin fiyat tavanı ve Rus petrolüne yönelik bir AB ambargosunun yürürlüğe girmesinin ardından aralık ayında beşte bir oranında düşebilir.

Traderlar, Ural petrolü ihracatını Avrupa'dan diğer pazarlara, özellikle Hindistan ve Çin'e tam olarak yönlendiremediğini ve yeterince uygun gemi bulmakta zorlandığını bildirdi.

Tüccarların verilerine ve Reuters tarafından yapılan hesaplamalara göre, Baltık Denizi limanlarından Ural ihracatı kasım ayındaki 6 milyon tondan bu ay muhtemelen yaklaşık 5 milyon tona düşecek. Bazı tahminler 4,7 milyon ton kadar düşük.

Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Avrupa Birliği'nin Rusya'dan deniz yoluyla ham petrol ithalatına uyguladığı ambargoya ve ABD, Kanada, Japonya'nın benzer taahhütlerine ek olarak, 5 Aralık'tan itibaren geçerli olmak üzere Rus petrolüne varil başına 60 dolarlık tavan fiyat getirmişti.

Rusya petrolde çözüm arayışında

 

Rusya petrol ürünleri ihracatını kısıtlamaya hazırlanıyor

 

Rusya petrol ihracatında artış öngörüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)