E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan dikkat çeken açıklama: ABD ile sıcak çatışmadayız---

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: ABD ile sıcak çatışmadayız

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: ABD ile sıcak çatışmadayız
05 Nisan 2023 - 16:30 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov yaptığı açıklamada, Rusya ve ABD’nin şu anda sıcak bir çatışma aşamasında olduğunu söyledi.

ABD ile Rusya arasında sular durulmuyor. İki ülke arasında gerilimi tırmandıracak bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'dan geldi. ABD’nin Rusya ile sıcak bir çatışma aşamasında olduğuna vurgu yapan Ryabkov, “ABD’nin çeşitli şekillerde Rusya ile hibrit (melez) bir savaşa doğrudan dahil olduğunu görüyoruz. Bu savaşta izledikleri bazı yollar Soğuk Savaş sırasında dahi gözlemlenmemişti” diye konuştu.

Rus diplomat, şu anda nükleer bir çatışma tehdidi hakkında çok fazla konuşma yapıldığını kaydederken, “ABD tarafı, birçok açıdan kesinlikle pervasız bir şekilde hareket ederken, Rusya ise sürekli olarak nükleer savaşın kazananı olamayacağını, bu nedenle bu olasılığın düşünülmemesi gerektiğini vurguluyor” dedi.

ABD’nin düşüncesizce, kışkırtıcı bir şekilde ve birçok yönden tamamen pervasızca gerilim her geçen gün tırmandırdığının altını çizen Ryabkov, Washington yönetiminin Rusya’yı stratejik yenilgiye uğratma yeteneklerine dair kesinlikle saçma ve temelsiz inançlarıyla kör olduklarını, bu nedenle ne yapacakları konusunda şüphe uyandırarak ateşle oynadıklarını dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD’nin Rusya’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı durumunda her türlü önlemi alabileceğine ve her yolu deneyebileceğine dair nükleer doktrinini hafife almasının ölümcül bir hata olacağını sözlerine ekledi.

BMGK'daki Ukrayna oturumunda ABD-Rusya gerginliği

 

Güvenlik Konseyi'nde ABD-Rusya düellosu

 

Akdeniz'de ABD-Rusya gerginliği

 

Küresel kaos: ABD-Rusya müzakerelerinde NATO açmazı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)