E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'da enerji ödemelerine ulusal para ile devam mesajı---

Rusya'da enerji ödemelerine ulusal para ile devam mesajı

Rusya'da enerji ödemelerine ulusal para ile devam mesajı
23 Nisan 2023 - 18:43 borsagundem.com

Novak: Rusya, enerji ödemelerini ulusal para birimlerine aktarmaya devam edecek


Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, gazeteci Pavel Zarubin ile yaptığı röportajda, ülkenin enerji kaynaklarının tedariklerinde ödemeleri ulusal para birimlerine aktarmaya devam edeceğini söyledi.

Uluslararası ödemelerde eğilimin doların veya euronun daha az kullanılması yönünde olduğunu vurgulayan Novak, “Bu para birimleriyle yapılan ödemelerdeki mevcut sorunları göz önünde bulundurduğumuzda, hesaplamalarımızda aslında sadece ulusal para birimlerine geçmemiz anlaşılır. Alternatif para birimleri arasında Çin yuanı talep görüyor. İkinci sırada ruble yer alıyor. Bu eğilimler artarak devam edecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı’na göre, Çin, gaz ve kısmen petrol ithalatı için ödemeleri yuan ile gerçekleştirirken, ödemeler de ruble de kullanılıyor.

Merkez Bankası, geçen yıl Rusya’nın ihracat ödemelerinde dolar ve euronun payının yüzde 87’den yüzde 48’e düşerek 2013’ten bu yana ilk kez yüzde 50’nin altına indiğini açıklarken, aynı zamanda dış ticarette ruble ile ödemelerin payı yüzde 34’e, Çin yuanı payı ise yüzde 16’ya yükseldi.

Rusya'nın petrol ihracatı Ukrayna operasyonu öncesini aştı

 

Rusya'da kripto para sahiplerine takip

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)