E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya virüs şokunu ne zaman atlatır?---

Rusya virüs şokunu ne zaman atlatır?

Rusya virüs şokunu ne zaman atlatır?
16 Mayıs 2020 - 20:35 borsagundem.com

Uluslararası danışmanlık şirketi Ernst & Young Rusya'da iş dünyasının ekonomiye ilişkin tahminlerini mercek altına aldı.

Rus şirket yöneticileri arasında beklenti anketi yapan kuruluş, ulaştığı sonuçlara "Kovid-19 Rus iş dünyasını nasıl değiştiriyor" başlıklı raporda yer verdi.

Buna göre, Rus şirketlerinin yöneticilerinin yaklaşık yarısı ekonomik toparlanmanın 1 yıldan uzun süreceğini düşünüyor.

Katılımcıların yüze 27'si ise ekonominin 6 ay ile 1 yıl arasında bir sürede düze çıkacağı görüşünde.

Kendi şirketinin işleri bir yıldan daha uzun bir sürede toparlayacağını düşünen yöneticilerin oranı yüzde 36.

Şirket yöneticilerinin yüzde 15'i ise eski ciroları yeniden görebileceklerine inanmıyor.

Ernst & Young'ın anketine katılan yöneticilerin üçte birlik kısmı, salgın döneminde şirketlerin yüzde 50 ve üzeri ciro kaybına uğradığını beyan ediyor.

Yüzde 30'un üzerinde bir oranda ciro kaybı yaşayan şirketler otomotiv, havacılık, turizm, eğitim, emlak, imalat, perakende ticaret, ulaşım ve lojistik sektörlerinde yoğunlaşıyor.

Buna karşın, günlük tüketim malı üreticileri ve bilişim şirketlerinin cirolarını arttırmayı başardıkları görülüyor. Ancak bu şirketlerin toplam içindeki oranı sadece yüzde 6.

(TÜRKRUS)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERT17 Mayıs 2020 01:06

    SAYIN ŞİRKET SAHİPLERİ RUSYADA CALIŞAN PERSONELİNİZİ KRONA VİRÜS BİTENE KADAR KORUYUN   HASTALANDIRMAYIN ÇÜNKÜ BU CALIŞANLAR  SİZİN PERSONEL ALLAH KORUSUN SİZDE KORUYUN HASTALIK BİTENE KADAR ÇIKARMAYIN   PUTİN KORUMAZ SİZ KORUYUN ÇÜNKÜ NE KADAR TEDBİR O KADAR   SAGLIK OLUR

  • can17 Mayıs 2020 00:58

    HELAL OLSUN RUSYA DA İŞ YAPAN ŞİRKET SAHİPLERİ ÇALIŞANINI KORUYORSUNUZ ÖNCEDEN TEDBİR ALIYORSUNUZ   ÖRNEK ENKA ŞİRKETİNE HELAL OLSUN ÇÜNKÜ KENDİ PERSONELİNE SAHİP ÇIKIYOR SİNAN TARA VE MEHMET TARA ASİL BİR İNSANSIN