E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Türkiye’nin Rusya'ya yönelik düzenlemeleri ayrımcılık---

Rusya: Türkiye’nin Rusya'ya yönelik düzenlemeleri ayrımcılık

Rusya: Türkiye’nin Rusya'ya yönelik düzenlemeleri ayrımcılık
24 Ekim 2017 - 21:30 borsagundem.com

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin Rus tarım ürünlerine yönelik düzenlemelerini 'ayrımcılık' olarak niteledi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye’nin Rus tarım ürünlerinin ihracatına yönelik yeni taleplerinin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğunu belirtti ve kısıtlamaları ‘ayrımcılık’ olarak nitelendirdi. 

Sputnik'te yer alan habere göre gazetecilere konuşan Gruzdev “Türk tarafına getirilen yeni düzenlemelerin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğunu söyledik” dedi.


Türkiye’nin sevkiyat konusundaki taleplerini ‘ayrımcılık’ olarak nitelendiren Gruzdev, Rusya ile Türkiye’nin Rus tarım ürünlerinin sevkiyatına yönelik yeni kuralların kaldırılması konusundaki diyaloğuna bir ay devam edeceklerini ifade etti.

‘SEVKİYATLAR DEVAM EDİYOR’

Gruzdev Rus tarım ürünlerinin Türkiye pazarına sevkiyatının devam ettiğini, ancak sevkiyatların bu kurallar çerçevesinde ne kadar zaman alacağının uzmanlar tarafından incelendiğini belirtti. Gruzdev “Yine de ticaretimiz devam ediyor, bunlar kısıtlayıcı tedbirler değil” dedi.

Türkiye, Rusya menşeili ürünlerin ithalatında Ticaret Ataşeliği onaylı fatura aranması koşulu getirmişti. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da Türkiye’nin bu kuralları iptal etmesini beklediklerini belirtmişti. Ayrıca Rusya, Türkiye ile domates ihracatı konusunda prensipte anlaşmaya varmış ve 1 Kasım’dan itibaren 4 Türk şirketten 50 bin ton domates alınmasına karar verilmişti.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev de “Bunlar daha çok bürokratik nitelikli kararlar. İş adamlarımızın tahıl ihracatı zorlaştırılıyor, iki tarafın uzlaştığı prosedürler uygulanmalı. Bu fazladan bürokrasi yükü, olumlu bir sonuca götürmez” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)