E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya petrol kesintisi için OPEC+ ile anlaştı---

Rusya petrol kesintisi için OPEC+ ile anlaştı

Rusya petrol kesintisi için OPEC+ ile anlaştı
01 Eylül 2023 - 07:57 borsagundem.com

Rusya, petrol arz kesintisi yapılması için petrol karteli OPEC+ ülkeleri ile anlaştı.


Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın OPEC+'daki ortaklarıyla petrol ihracatını azaltma konusunda anlaştığını ve yeni ana parametreleri önümüzdeki hafta açıklayacağını söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci petrol ihracatçısı olan Rusya, mevcut OPEC+ üretim kısmalarına ek olarak Suudi Arabistan ile birlikte üretim ve ihracatını azaltıyor, dolayısıyla Moskova'dan gelen sinyal her iki ülkenin de bu gönüllü kesintileri ekim ayına kadar uzatabileceğini gösteriyor.

Putin'in OPEC+ ortaklarıyla dünya piyasalarına petrol arzını azaltma konusunda anlaşıp anlaşmadıklarını sorduğu Novak, "Anlaştık ama ana parametreleri önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklayacağız" yanıtını verdi.

Novak çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusya'nın kesintileri Ekim ayına kadar uzatabileceğini ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken olduğunu söylemişti.

Analistler ayrıca Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varillik gönüllü petrol kesintisini ekim ayında da devam ettirmesini bekliyor.

Suudi Arabistan, gönüllü kesintiyi eylül ayına uzatmış ve enerji bakanlığı bunun "uzatılabileceğini veya uzatılıp derinleştirilebileceğini" ifade etmişti.

Petrolde Nisan ayından bu yana en büyük hafta kazancı gerçekleşti

 

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında azalma

 

Petrol yükselmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir01 Eylül 2023 08:37

    az kaldı, 10 sene sonra güneş+rüzgar enerjisi kapasitesi artınca petrolün değeri kalmayacak

  • misafir01 Eylül 2023 17:05

    evinde otururken etrafına bak, markete gidince etrafına bak, hastaneye gidince etrafna bak, petrolün kullanılmadığı alan neredeyse yok kardeş. zaten petrol bitince yeryüzünde depremler sıklaşacak, şiddetleride  artacak