E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Kürtler konusunda geri adım atmıyor---

Rusya, Kürtler konusunda geri adım atmıyor

Rusya, Kürtler konusunda geri adım atmıyor
09 Kasım 2017 - 19:53 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Kürtlerin Suriye geleceğinin belirlenmesinde rol almaları gerektiği görüşünü tekrarlayadı

Düzenlediği haftalık basın toplantısında Ankara’nın iptal edildiğini duyurduğu SuriyeUlusal Birlik Kongresi hakkında yeni açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Suriye'nin geleceğini belirleme vazifesini üstlenecek Ulusal Birlik Kongregörüşmelerine Suriye’deki Kürtlerin katılması gerektiği görüşümüz değişmemiştir. Katılmalılar. Suriye kongresinin kesin tarihi, nerede yapılacağı ve kimlerim katılımcı olacağı final aşamada. Organizasyona son nokta konduğunda kamuya Suriye Ulusal Birlik Kongresiyle ilgili somut açıklama yapacağız” ifadelerini kullandı.

ANKARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hürriyet'in aktardığına göre, Rusya’nın daha önce Suriye Ulusal Birlik Kongresi ilk oturumunun aralarında PYD temsilcilerinin de bulunduğu 33 grup ve Şam yönetimi katılımıyla 18 Kasım tarihinde Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacağı anonsu Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla Ankara’nın PYD rahatsızlığını Moskova’ya iletildiğini ve Suriye kongresinin ertelendiğini duyurmuştu. Kalın’ın açıklamasından birkaç saat önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, sitesindeki kongre duyurusunu silmiş, yeni tarih ise duyurulmamıştı. Ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Zaten kesin tarih yoktu. Bu nedenle Suriye kongresinin ne iptal edilmiş ne de ertelenmiştir. Yapılacağı tarih ile katılımcılar listesi görüşülmeye devam ediliyor” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum10 Kasım 2017 02:01

    Kimsenin geri adım attığı yok her şey bir tezgah.Amerika ve rusya suriyede anlaştılar.Zaten rusyayı suriyeye davet eden de amerika idi.İkiside planladıkları oyunu kuralına göre oynuyor.Türkiye hem ırak ta hem de suriyede dikkatli olmalı.Savunma sanayimiz henüz iyi noktalarda değil.Bunu da düşünmek lazım.

  • Osmanlı 09 Kasım 2017 23:37

    Amerika kuzey ırakta geri adım attı, Akp nın İran’la birlikte Kürtleri kuskaca alan yerinde doğru siyasetiyle sayesinde. Rusyalar da geri aldım attıracaktır

  • otomatikbes09 Kasım 2017 21:39

    @gobel66 anca Gökçek gibi cesaret ve karakter abidelerini :O

  • gobel6609 Kasım 2017 21:29

    Reis geri adım değil, geriye doğru koşturur

  • sSSSS09 Kasım 2017 20:53

    NE AMERİKA.NE RUSYA...YAŞASIN TÜRK BİRLİĞİ....