E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarRusya kripto paralara vergi getiriyor---

Rusya kripto paralara vergi getiriyor

Rusya kripto paralara vergi getiriyor
06 Şubat 2022 - 16:10 borsagundem.com

Rusya ekonomi yetkililerinin önümüzdeki hafta sonuna kadar kripto paralarla ilgili önemli düzenlemelere gitmesi bekleniyor. Yasaklamak yerin yasallaştırma adımı ile işlemlerin vergi sistemine dahil edilmesi planlanıyor

BORSAGUNDEM.COM

Rus Hükümeti önümüzdeki hafta sonuna kadar kripto paralarla ilgili önemli düzenlemeler yapması bekleniyor. Hükümet yetkililerinin kripto paraları yasaklamak yerine yasallaştırılması yönünde adım atacağı belirtiliyor.

Rusya Merkez Bankası ihraç, takas ve madencilik gibi kripto ile ilgili faaliyetlere genel bir yasak teklif ederken, Hazine ve Maliye Bakanlığı katı kurallar altında ve Bitcoin'i bir ödeme aracı olarak tanımadan yasallaştırma için bastırıyor.

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, ilgili bakanlıklar da dahil olmak üzere çoğu devlet kurumu, hazine bakanlığı tarafından önerilen yaklaşımı destekliyor. Kabul edilirse, dijital paralara sahip olan Ruslar, hükümetin gözetimi altında yatırım varlıkları gibi onlarla çalışabilecek, Rus bankaları aracılığıyla işlem yapabilecek ve vergi ödeyebilecek.

Rus parlamentosunun üst düzey bir üyesi, kripto para madenciliği yapan özel kişilerin sektördeki işletmelerden daha yüksek bir vergi yükü ödemek zorunda kalabileceğini açıkladı. Dijital para birimlerinin çıkarılması Rusya'da henüz düzenlenmeyecek olsa da, yetkililer bunu ekonomik bir faaliyet olarak tanımaya yöneliyor ve bu da hükümetin madencilik karlarını vergilendirmesine izin verecek.

ORAN YÜZDE 15’TEN AZ OLAMAYACAK

Hindistan’da benzeri bir karar alarak kripto paraya yüzde 30 oranında vergi getirmişti. Devlet Duması Sanayi Komitesi başkanı Vladimir Gutenev, kısa süre önce, kârlarını geleneksel finansal sisteme çeken bireysel kripto madencileri için kişisel gelir vergisinin %15'ten az olamayacağını belirtti. Milletvekili, bir ticari faaliyet olarak dijital para birimlerinin basımıyla uğraşan şirketler veya bağımsız tüccarlar için asgari vergi oranının en az %6 olması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın kripto madenciliği sahnesindeki rolü, Çin'in geçen yılın Mayıs ayında sektöre yönelik bir baskı başlatmasından bu yana arttı. Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından yapılan bir araştırma, madencilik kapasitesi açısından Rusya'yı ABD ve Kazakistan'dan sonra üçüncü sıraya koydu. Ağustos 2021 itibariyle, enerji zengini ülke, küresel Bitcoin cash oranının %11'inden fazlasını oluşturuyor.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

Rusya'da döviz alımları askıya alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)