E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya: Gerekirse Batı'yı da vururuz---

Rusya: Gerekirse Batı'yı da vururuz

Rusya: Gerekirse Batı'yı da vururuz
04 Haziran 2022 - 17:33 borsagundem.com

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Al Jazeera'ye konuştu. Medvedev, Kiev'in Rusya topraklarına saldırmak için ABD'den aldığı silahları kullanması halinde Moskova'nın "karar alma merkezlerini" de vuracağını söyledi.

Rus Haber Ajansı TASS'ın haberine göre, Al Jazeera'ye konuşan Rusya Eski Devlet Başkanı ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği silahlara ilişkin konuştu.

Medvedev, "Bu tür silahlar Rusya topraklarına karşı kullanılırsa, ülkemiz silahlı kuvvetlerinin, karar alma merkezlerini vurmaktan başka çaresi kalmayacak. Ancak anlaşılmalıdır ki, nihai karar alma merkezleri ne yazık ki Kiev topraklarında bile değil. Bu yüzden kesinlikle dikkate alınması gereken bir tehdit" dedi.

ABD, UKRAYNA'YA FÜZE SİSTEMLERİ GÖNDERME KARARI ALMIŞTI

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz hafta New York Times gazetesi için "Amerika'nın Ukrayna'da Yapacakları ve Yapmayacakları" başlıklı bir makale kaleme almıştı.

Rusya-Ukrayna savaşının 4. ayına girdiğine işaret eden Biden, "Ukrayna halkı, fedakarlıkları, metanetleri ve cephedeki başarılarıyla Rusya'yı şaşırttı ve tüm dünyaya ilham oldu." ifadesini kullanmıştı.

Biden, diğer ülkelerin Ukrayna'ya hem askeri, hem insani hem de mali destekte bulunduğuna dikkati çekerek, ABD'nin bu savaş konusundaki tutumunu anlatmış "ABD'nin amacı net: Kendini gelecekteki tehditlere karşı savunabilecek, demokratik, bağımsız, egemen ve müreffeh bir Ukrayna istiyoruz" demişti. Biden,Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de dediği gibi bu savaşın sonunda demokrasinin kazanacağını belirtmişti.

Biden açıkladı! Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemi (HIMARS)

 

Kuzey Kore, Biden'ı Asya'dan füze ile uğurladı

 

Biden: Ne zaman silah lobisine karşı duracağız?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hz musa05 Haziran 2022 19:25

    çöp oldunuz lavrov çöp kokuyorsunuz

  • keklik05 Haziran 2022 12:16

    Suriyede katil Esad'ın iktidarını destekleyen Putini en çok dinsizler destekliyor ülkemizde

  • KILIÇ05 Haziran 2022 12:02

    zopayı yedikçe rusya kuduruyor ama kesesine kalıyor.

  • DAYANIKLI05 Haziran 2022 11:11

    Rusya,nın  bu durumu abd,yi ve avrupayı cesaretlendiryor,sahada birşeyler yapacak,yapması gerekiyor,rusya bu savaştan kesinlikle  kazanacak,abd paralı züppe

  • Pala05 Haziran 2022 09:36

    Kof kabadayı. Gücün anca Çeçenistan'a, Gürcistan'a yeter.

  • baran05 Haziran 2022 17:43

    Pkk lı itler ve Amerika masum mu oluyor?   Kızıl Ordu yok zaten senin sıkıntın burada!  

  • Pala05 Haziran 2022 12:15

    çeçenistanda, afganistanda, suriyede müslüman kanı dökülmesinden zevk alan, putin alkışlayan, yere göğe sığdıramayan bir kitle var ülkede. kızıl ordu Karstan girse davul zurna ile karşılacaklar, o derece

  • baran05 Haziran 2022 11:46

    Yeter mi yetmez mi görürsün!   Nükleer başlıklı yeteri kadar güdümlü füzesi var.  Rusya Batı Emperyalizmine kurban olmak zorunda değil!  Yer altı ve yer üstü zenginlikleri sömürülmeyen bir ülke Rusya kaldı.  Sahi senin bu Amerikan finoluğun neden?  Kuzey Suriye de katil sürüsünü silah ve teçhizat olarak beslediği için mi?  

  • tolga05 Haziran 2022 01:47

    Rusya hep tehdit ediyor. Bati'yi da vururuz, nukleer de kullaniriz diye. Sen Bati'yi vuracaksin, nukleer kullanacaksin ve onlar seyredecek. Boyle bir sey yok. Rusya bu savasi kaybetti. Nukleere basvurmasi ise cevap bulur. Dunya GDP'sinin %1'i Rusya, %51'i Nato. Is Rusya'nin yok edilmesi ve tum topraklarinin NAto arasinda bolusulmesine gidiyor.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Haziran 2022 23:02

    bence  ingiltere, fransa ve almanya yı rusya nükleer silahlar ile  vurmalıdır.Türk Milleti olarak bizce hiç mahsuru yoktur.

  • MEHMET04 Haziran 2022 22:41

    sıkar biraz. rus ordusunu çöp olduğunu herkez gördü. nükleer silah olmasa şimdiye kadar tepesine binerlerdi...