E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden açıkladı! Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemi (HIMARS)---

Biden açıkladı! Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemi (HIMARS)

Biden açıkladı! Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemi (HIMARS)
01 Haziran 2022 - 10:03 borsagundem.com

ABD Başkanı, NYT'ye yazdığı makalede, "Ukrayna'ya savaş alanında mücadele ve müzakere masasında mümkün olan en güçlü konumda olabilmesi için hızla harekete geçtik" dedi

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya daha gelişmiş roket sistemleri ve mühimmat sağlayacağını, böylece "savaş alanındaki kilit hedefleri daha hassas bir şekilde vurabileceğini" söyledi.

Biden New York Times'da yayınlanan köşe yazısında "Ukrayna'ya savaş alanında mücadele edebilmesi ve müzakere masasında mümkün olan en güçlü konumda olabilmesi için önemli miktarda silah ve mühimmat göndermek üzere hızla harekete geçtik" ifadelerini kullandı.

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, sağlanacak silahlar arasında M142 Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Füze Sisteminin (HIMARS) de yer alacağını söyledi.

Sistemin, bugün ABD tarafından Ukrayna’ya yönelik açıklanması 700 milyon dolarlık silah yardım paketinin bir parçası. Yardım paketinde, mühimmat, karşı ateş radarları, bir dizi hava gözetleme radarı ve ilave Javelin tanksavar füzelerini içerecek.

Ukrayna silahlı kuvvetler komutanı geçen ay füze sisteminin Rus füze saldırılarına karşı koymak için "çok önemli" olduğunu dile getirmişti.

"RUS TOPRAKLARINI VURMAYACAK" AÇIKLAMASINI TEYİT ETTİ

Gazetecilere konuşan ABD'li yetkili, "Bu sistemler Ukraynalılar tarafından Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini püskürtmek için kullanılacak, ancak Rusya topraklarındaki hedeflerde kullanılmayacak" dedi.

Ukrayna, işgalin başlangıcından bu yana ABD ve diğer ülkeler tarafından gönderilen silahların Rusya’ya karşı verilen askeri mücadeleye yardımcı olduğunu söylüyor.

Interfax haber ajansı, ABD'nin kararının açıklanmasından kısa bir süre sonra Rusya Savunma Bakanlığı, Rus nükleer kuvvetlerinin Moskova'nın kuzeydoğusundaki Ivanovo eyaletinde tatbikat yaptığını açıkladığını bildirdi.

Diğer yandan Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki saldırıları sürüyor. Donbas Valisi Serhiy Gaidai dün yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin Donbas'taki iki vilayetten biri olan Luhansk'ın doğusundaki sanayi kenti Syevyerodonetsk'in büyük bölümünü kontrol altına aldığını açıkladı.

Rusya'ya ateş edebilecek hiçbir silah gitmeyecek

 

Rus vekilden Türkiye dahil 30 ülkeye akılalmaz tehdit

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Caner01 Haziran 2022 15:31

    Klasik amerika, araya giriyim daha fazla can yanmasın demiyorda, daha fazla can yazsın diye destekde bulunuyor. Aslanı, kediye boğdurmaya çalışıyor.

  • Bir dost01 Haziran 2022 10:43

    O mu rusyaninkimi, nasilsa kendi topraklarinda patlamiyor, deneme tahtasi her zaman var.

  • Mucise Reis ;)01 Haziran 2022 10:42

    Bizdeki obüsleri düşün... hafifi seyyar hareket kabiliyeti var. atıyorsun tak tak tak vuruyor... bu silahlar onların gelişmiş özelliklisi... Mesela, 400-480 km mesafeli x hedefi güm güm güm vurabiliyorsun. Türkiye bu tarz sistemler üzerine çalışıyor. ABD nasıl kullanıyor du bunları ? mesela kordinatı alıyor uydudan. uydudan gördüğü hedef kordinatına bu roketlere bildiriyor. güm güm ateşliyor, roketler hedefe bi kaç metre şaşmalı düşüyor. Türkiye ileride böyle atılımlar yapacak ama şuan roketlerimizin menzili hedefi uçması vb malesef bu seviyeye getiremedik şuan için. bu roketler 6 li olarak hareket eden kamyonların üzerine konuyor. Yani mobil seyyar sistem oluyor. hangardan çıkar  şehirde avmden çıkart, yer altı sığınaktan gizli üsten çıkar. 6 roketi 480 km uydu dan verilen konuma güm güm gönder.. bu özellikli bişi. 

  • Manyak Olduk01 Haziran 2022 10:41

    Dün hiçbibir ateşli silah verilmeyecek haberi vardı