E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Ermenistan ve Azerbaycan ile anlaştı---

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan ile anlaştı

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan ile anlaştı
26 Nisan 2022 - 08:11 borsagundem.com

Uluslarası yaptırımlara karşı ruble ile ticarete dönmeye çalışan Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan ile ticarette ulusal para birimlerinde yeni anlaşmalar yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası ağır ekonomik yaptırımlar uygulanması ülkeyi iflas noktasına getirdi. Rus ekonomi yönetimi çıkış yolunu kendi para birimiyle ticarette arıyor. Ancak birçok ülke böyle bir ticarete yanaşmıyor. Çünkü ruble son dönemde sürekli değer kaybediyor. Azerbaycan ve Ermenistan bu riski göze alarak Rusya ile anlaştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) 4. Daire Başkanı Denis Gonçar, Moskova’nın Rusya karşıtı yaptırımlarla ilişkili riskleri azaltmak için önceden önlemler almaya başladığını belirterek, Ermenistan ve Azerbaycan ile ticarette ulusal para birimlerinde yeni anlaşmalar yaptığını bildirdi.

Rusya’nın Azerbaycan’ın önde gelen ekonomik ortaklarından biri ve petrol ithalatında ilk sırada yer almakta olduğunu vurgulayan Gonçar, Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Mevcut uzman tahminlerine göre Rusya ile Azerbaycan arasındaki tüm ticaretin yaklaşık yüzde 30’u ruble ile yapılıyor. Rus-Azerbaycan ekonomik ilişkileri, bir bütün olarak dışarıdan gelen olumsuz faktörlere çok duyarlı değil ve standart dışı durumlara hızla uyum sağlıyor” diye konuştu. 6 Nisan’da Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin Rus doğalgazını ruble olarak ödemeye hazır olduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış

Azerbaycan Avrupa'ya gaz akışını artıracak

ABD Savunma Bakanı Austin, Washington'un Rusya stratejisini açıkladı

Avusturya, Rusya'dan petrol ithalatını askıya aldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)