E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ABD'ye nota verdi---

Rusya ABD'ye nota verdi

Rusya ABD'ye nota verdi
21 Şubat 2023 - 14:53 borsagundem.com

Rus Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova Büyükelçisi'ni çağırarak Washington'ın Ukrayna krizine giderek daha çok müdahil olması nedeniyle protesto notası verdi.

ABD’nin Moskova Büyükelçisi Lynne M Tracy'nin Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Washington'ın Ukrayna’daki çatışmaya katılımının genişlemesi konusunda uyarıldığı açıklandı. Rusya Dışişleri'nin açıklamasına göre bakanlığa çağrılan Tracy'ye ABD'nin Ukrayna'daki çatışmalara Kiev’in tarafında müdahil olmasının çapının genişlemesi nedeniyle protesto notası iletildi.

Bakanlık sitesinde yayımlanan açıklamada şu mesajlar verildi:

“Büyükelçiye, ABD'nin Rusya ile her alanda çatışmayı derinleştirme yönündeki mevcut saldırgan tavrının nafile olduğu ifade edildi.

Washington’ın gerginliği düşürmek için ABD ile NATO’nun asker ve teçhizatlarını geri çekmeye, ayrıca Rusya karşıtı hasmane faaliyetlerine son vermeye yönelik adımlar atması gerekmektedir.

Büyükelçiye teslim edilen protesto notasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne silah pompalanmasının yanısıra Rus askeri ve sivil altyapısına saldırması için hedeflerle ilgili istihbarat aktarılmasının, Amerikan tarafının ABD’nin çatışmaya taraf olmadığı iddialarının tutarsız ve yalandan ibaret olduğunu açıkça kanıtladığı vurgulandı.

Ayrıca Kiev'e tedarik edilen silahlar ile aralarında Amerikan vatandaşlarının da bulunduğu operasyon personelinin meşru hedef olduğu da belirtildi."

Putin'den Batı'ya sert mesajlar!

 

Rusya'dan Türk vatandaşlarına müjde

 

Çin Rusya yakınlaşmasına sert tepki: Kırmızı çizgimiz olur!

 

Ruslar Putin'e ne kadar güveniyor?

 

AB'den Rusya'ya klozet yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)