E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar gazı kesti Finlandiya yüzer LNG terminali kiraladı---

Ruslar gazı kesti Finlandiya yüzer LNG terminali kiraladı

Ruslar gazı kesti Finlandiya  yüzer LNG terminali kiraladı
21 Mayıs 2022 - 13:06 borsagundem.com

Finlandiya, Rusya gazının geldiği Imatra giriş noktasında gaz arzının ‘bugün itibariyle’ durduğunu duyurdu. Kesintiye önlem olarak Exemplar adlı LNG terminal gemisi kiraladı.

Finlandiya devletinin sahip olduğu doğal gaz iletim operatörü Gasgrid Finland Oy, açıklamasında “Imatra giriş noktasından gaz arzı 21 Mayıs 2022 tarihinde durdurulmuştur. Finlandiya gaz piyasasının ihtiyaç duyduğu gaz miktarı, piyasa taraflarının aday göstermeleri doğrultusunda Balticconnector giriş noktası üzerinden Finlandiya gaz sistemine ithal edilmektedir” denildi.

Balticconnector, Finlandiya’yı Estonya gaz ağına bağlayarak ihtiyaç duyulan gazı ithal etmesini sağlayacak. Finlandiya'da kullanılan doğal gazın çoğunluğu Rusya'dan ithal ediliyordu ve diğer yandan doğal gaz, yıllık enerji tüketiminin yalnızca yüzde 5'ini oluşturuyor. Rusya ‘Ruble’ ile yeni ödeme koşullarına uymayı reddetmelerinin ardından geçen ay Bulgaristan ve Polonya'ya doğalgazını kesmişti.

LNG TERMİNAL GEMİSİ KİRALANDI

Gasgrid, kesintiye önlem olarak Exemplar adlı LNG terminal gemisi kiraladı. Yapılan açıklamada “Exemplar, Finlandiya'nın arz güvenliğini sağlarken aynı zamanda Baltık Denizi bölgesinin ihtiyaçlarına daha geniş bir şekilde hizmet edecek” ifadeleri kullanıldı. 10 yıllığına kiralanan yüzer LNG terminal gemisi Finlandiya ve Estonya'nın Rus boru hattı gazına olan bağımlılıklarından kurtulmalarını sağlayacağı vurgulandı. Kiralanan geminin depolama ve tedarik kapasitesi hem Finlandiya hem de Estonya'nın gaz ihtiyaçları için yeterli olduğu ve gemiye ayda 2-3 kez LNG yüklendiği belirtildi.

Rusya Finlandiya'nın gazını kesiyor

Finlandiya Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı Erdoğan'la görüşmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alparslan bozkurt 14 Kasım 2022 00:42

    Rusyanın ukrayna işgaline encok karşı cikan abd,savaş bitmesin diye encok silahi verende abd,bu savaştan enkarlı çıkanda abd,abd kaya gazını lng yi avrupaya çakıyor...ukraynanin abd ve avrupanin gazina gelip rusyaya kafa tutmasi tam bir gerizekalilik.abd bile rusyayla karşı karşıya gelmekten kaciniyor..rusya abd bunlar yenilmez ülkeler.bu ulkelere kafa tutmak ahmaklıktir...eger Türkiye büyük bir lider çıkarıp devletini güçlü kilarsa süper güç olabilir,bunun yolu turkiyenin yunanistan ve iran gibi devletlerle birlesmesiyle olur..bu bizim istememizle olacak birsey değil,turkiye Türk dünyası ve pakistan iran yunanistanla birlesebilirse okyanuslara çıkışı olan bir süper güç olarak var olabilir.turkiyedeki terör eylemlerini iran,rusya,abd,Avrupa,ingiltere ve cin yapabilir...çünkü turkiyenin gittiği yönden rahatsiz olanlar hemen teröre sarılıyor..işin kısası turkiye terör üzerinden avrupa,abd,rusya, iran gibi devletlerle ayni anda savaşıyor...terorizm istihbarat orgutlerinin savaşıdır..

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ22 Mayıs 2022 12:07

    birde bunun kışı var.bakalım kışın ne yapacaklar paraları bu işi haledecek mi.

  • baran21 Mayıs 2022 21:33

    Çok komik bunlar yahu!  Denize mayın yerleştirirler ise ne  halt edeceksiniz.  Yaz bitince Finlandiya kışı çok soğuk olur.  Zaten Ukrayna da kullandığı gazın parasını da ödemiyordu!

  • AHMET ÖZÜSÖZÜBİR21 Mayıs 2022 20:33

    az kalsın meral akşener ruslar ile bizi takacak idi.rusya ya ambargo uygulayalım diyor idi sonra ortan kayıp oldu.atalarımız ne demiş.taşıma su ile değirmen dönmez.

  • Mucise Reis ;)21 Mayıs 2022 19:37

    Abd mutlu. avrupa-rus düşman oldu. ABD hem gerileyen avrupai hem ekonomisi ve imajı giden Rusya... ABD çok mutlu sonuçtan :D 

  • Ali Taş21 Mayıs 2022 21:41

    Haklısın 👍Abd natoyu avrupanın korunması için değil rakip olmasın diye kurmuştur Ve avrupa nato sayesinde Abd nin uşağı kalmaya devam edecektir Rusyanın amacı toprak değil sadece Karadenizi kontrolde tutmaktır Azak artık Rus gölü oldu Rusya nın Karadeniz de güvendiği tek ülke Türkiyedir Finlandiya Rusya için hiçbirşeyden daha hiç durumda Bizim işimize yarıyor bu narsistlerin terör sevgilerini dünyaya anlatıyoruz iyi oluyor Asıl Abd nin dedeağaç sevgisi sorgulanmalı

  • Mg21 Mayıs 2022 15:14

    ABD kendi menfaati için Irak ve Suriye’den sonra şimdi de Ukrayna’yı mahfetti, İsveç ve Finlandiya’yı da tuzağa çekti, Finlandiya tuzağa hemen düştü, şeytan ABD

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ21 Mayıs 2022 17:53

    kardeşim tuzağa düşmesinler işte ülkeyi yönetecek veya kurumları yönetecek kişileri iyi seçmeli yoksa ukraynadan daha kötü oluruz.

  • Bik21 Mayıs 2022 14:10

    Rusya'nın tüm komşuları Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulmalı.

  • Alparslan bozkurt 14 Kasım 2022 00:48

    Abd öyle devasa bir istihbarat ağı varki ,her devleti içten yönetme kabiliyetine sahip,bugün alnanyada 40bin abd ankeri var,peki alnanyada savaşmı var ne işi var okadar askerin orda..amerikayi anladığınızda dünyayı anlarsınız...abd tipki fetö gibi tum ülkelerde farkli yapilari var..istediği anda harekete getirebiliyor

  • Süper güç 21 Mayıs 2022 13:45

    Hey Finliler ! Artık yüze yüze mi taşırsınız uça uça mı bilmem ama biz üzerine koya koya ilerleyeceğiz ona göre ... Durmak yooookkkkk.... Yola DEVAAAAMMMM

  • Süper güç 21 Mayıs 2022 16:12

    Rakamlara ne kadar inanıyorsunuz ... Ama Süper Güç için olunca inanırsınız hem de balıklama sazan misali... Mesela ABD de enflasyon kaç desem hemen öğretilen rakamı ötüverirsiniz ya gerçek rakam.... Ben söyleyeyim en aşağı 30... Ama siz Türkiye düşmanı ABD sevenler görmez duymaz okumaz inanmaz hissetmez... Bak bir örnek daha mesela ülkemizin bu kadar dolar açığı var ağa babalariniz da uğraşıyor kur yükselsin diye amaaaaa hâlâ IMF den para dilenen bir hükümet yok... Bunlar rakam değil elbet... HAKİKAT ... Satırlar müsaade etse en az 1000 kalem açıklarım ama size NATO mermer NATO kafa .... Size iyi Sİ Dİ ES ler byyyyy...

  • hım21 Mayıs 2022 15:05

    Süper güç cds olmuş 720