E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuslar da doları tartışıyor---

Ruslar da doları tartışıyor

Ruslar da doları tartışıyor
02 Eylül 2018 - 15:55 borsagundem.com

Uzman görüşleri: Yaptırımlar yüzünden dolar sene sonuna kadar 76 rubleyi bulabilir.

ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları yakın vadede döviz kurlarına ve ekonomiye nasıl yansır? RBC ajansı, bankacılık uzmanlarının bu konuyla ilgili tahminlerine başvurdu: Bazı uzmanlar, Rus kamu bankalarına ve büyük çaplı şirketlere yönelik yeni ABD yaptırımlarının dolar kurunu sene sonuna kadar bugünkü 67 ruble seviyesinden 76,7 rubleye kadar yükseltebileceğini tahmin etti.

Ünlü ekonomist Vladimir Tihomirov, sert yaptırımların enflasyon artışına, kredi faizlerinde yükselişe ve halkın refah seviyesinde hissedilir gerilemeye yol açacak ekonomik yavaşlamaya neden olabileceğini öngördü. Yaptırımların Rusya'dan yeni sermaye kaçışını da tetikleyebileceğini tahmin eden analistler, yüksek petrol fiyatlarının ülke ekonomisini destekleyecek başlıca faktör olacağına işaret etti.

Uzmanlar, 2019 yılı başında perakende ticaret hacminin gerileyeceğini, ruble kurunun düşeceğini ve banka kredileri faizlerinin artacağını öngördü.

Analistler, hükümet reforomlarının, Merkez Bankası'nın para ve kredi politikalarının, ülkeye yatırım akışının ve mal ve hizmetlere olan tüketici talebindeki artışın resesyonun önüne geçilmesinin sağlayabileceğini belirtiyor. (Türkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)