E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus zaferi için dua etmeyen papaz ihraçla karşı karşıya ---

Rus zaferi için dua etmeyen papaz ihraçla karşı karşıya

Rus zaferi için dua etmeyen papaz ihraçla karşı karşıya
14 Ocak 2024 - 13:21 borsagundem.com

Rusya'da bir papaz, Rusya'nın Ukrayna'da zafer kazanması için dua okumayı reddettiğini için Rus Ortodoks Kilisesi'nden ihraç tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Rusya'da papaz Aleksiy Uminski, Rusya'nın Ukrayna'da zafer kazanması için dua okumayı reddetmesi nedeniyle Rus Ortodoks Kilisesi'nden ihraç tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Cumartesi günü konuyla ilgili kararını açıklayan kilise mahkemesi, Uminski'nin yeminini ihlal ettiğine ve "kutsal görevlerinden uzaklaştırılması gerektiğine" hükmetti.

Karar, son onay için Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'e gönderildi. 

Mahkemenin kararında, Uminski'nin "Kutsal Rusya için Dua" metnini okumayı reddederek yeminini bozduğu öne sürüldü. Vladimir Putin yönetimine yakınlığıyla bilinen Kirill, metnin okunmasını zorunlu tutmuştu.

İlk olarak 25 Eylül 2022'de Kirill'in okuduğu metinde, "Kutsal Rusya'ya karşı silaha sarılıp, onu bölmeyi ve halkını yok etmeyi isteyenlerin farkına var. Tanrım, insanlarına yardım et ve senin gücünle zafer kazanmamızı sağla" ifadeleri yer alıyor.

Uminski hakkında yürütülen soruşturma Rus Ortodoks Kilisesi'nin Ukrayna savaşında Kremlin yönetimine verdiği koşulsuz desteğin son yansımalarından biri.

Daha önce kilisenin savaş konusundaki çizgisini eleştiren birçok Rus Ortodoks papaz da çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

Cumartesi günü verilen karar öncesinde Uminski, kilisedeki görevinden de alındı. Ölümcül hastalıklara yakalanan çocuklar ve yetişkinlerin tedavi edildiği bakımeviyle de bilinen Rus papaz, 2022'de ölen Mihail Gorbaçov'un cenazesine de öncülük eden isim olmuştu.

30 yıldır Moskova'daki kilisede kıdemli papaz olarak görev yapan Uminski, savaş karşıtı tutumu nedeniyle cezalandırılan en üst düzey isim olarak kayıtlara geçti.(İndependent Türkçe)

Rusya, kendi köyünü bombaladı

 

Rusya, Belgorod saldırısına karşılık verildiğini duyurdu

 

Rusya o saldırı için ABD ve İngiltere'yi suçluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)