E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Rus uçağını gizli oturumda konuşalım"---

"Rus uçağını gizli oturumda konuşalım"

Rus uçağını gizli oturumda konuşalım
10 Aralık 2015 - 01:56 borsagundem.com

ABD Genelkurmay Başkanı Org. Selva, ABD Senatosu'nda verdiği ifadede, Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle ilgili soruyu yanıtladı

ABD Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Paul Selva, ABD Senatosu’nda verdiği ifadede Türkiye’nin 24 Kasım’da Suriye’den gelen bir Rus uçağını nasıl bir hesapla vurduğu sorulduğunda, o gün Türkiye’de olduğunu ve Türk mevkidaşlarnın kendisine hava sahaıı ihlali olduğuna inandıklarını söylediklerini belirtip, daha fazla detayı gizli oturumda konuşmayı önerdi.

Tolga Tanış'ın Hürriyet'teki haberine göre konu Selva’nın Amerikan Savunma Bakanı Ashton Carter’la birlikte Amerikan Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’ne verdiği “IŞİD’e karşı ABD stratejisi” başlıklı ifadede gündeme geldi. Demokrat Partili New York Senatörü Kirsten Gillibrand’in yönelttiği, “Türkiye’nin Rus jetini düşürürken hesabı neydi ve bizim Türkiye ve Rusya’yla çalışma kabiliyetimizi ne?” sorusu üzerine ise Selva şu yanıtı verdi:

IŞİD’İN KAÇAKÇILIK HATLARI

“Size sadece uçağın düşürüldüğü gün Türk mevkidaşlarımla istişaremlerimden öğrendiklerimi söyleyebilirim. Düşürme olayının ardından o gün öğleden sonra Türkiye’deydim. (Türkler) Hava sahalarına yönelik bir ihlal yaşandığına inanıyorlar. Ancak benim asıl vurgulayacağım, Türkiye’nin sınırının baştan sona güvence altına alınması. IŞİD’in halen kaçakçılık hatları olan yaklaşık 90 km’lik bir bölüm var. Burası görece açık çünkü IŞİD sınırın Suriye tarafını kontrol ediyor. Türkler, terör uçuş listeleri, terörist kimlik veritabanları ve sınırı güvence altına alacak çeşitli tekniklerle çabalarını ikiye katladılar. Bundan daha fazlasını kapalı ya da gizli bir oturumda tartışabilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)