E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus paralı asker grubu Wagner Donbas'ta ortaya çıktı---

Rus paralı asker grubu Wagner Donbas'ta ortaya çıktı

Rus paralı asker grubu Wagner Donbas'ta ortaya çıktı
20 Şubat 2022 - 11:43 borsagundem.com

Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasında tansiyon da hızla yükselirken, BuzzFeedNews muhabiri Rus paralı asker grubu Wagner'in Donbas'ta olduğunu bildiriyor.

Rusya'da hükümetin sözcülüğünü yapan Izvestia gazetesi, Donbas'taki Pionersky köyünü ele geçirmek isteyen Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışma çıktığını bildiriyor. Kağıt üstündeki Lugansk yönetiminin açıklamasına yer veren Izvestia, köyde birçok evin yanıp kül olduğunu ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Rus yanlısı ayrılıkçıların hiçbir ülke tarafından tanınmayan yönetimi Lugansk halk cumhuriyeti, Ukrayna tarafında da çok sayıda kaybın olduğunu savunuyor.

Ria Novosti ise Lugansk'taki söz konusu köyü almak için saldırı başlattığını, kağıt üstündeki yönetimin internet ve cep telefonlarına erişimi kapatma uyarısı yaptığını yazdı.

Sputnik yayın organı da cephe hattında saldırı girişiminde bulunan Ukrayna ordusunun Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından geri püskürtüldüğünü okurlarına aktardı.

Rus medyasında yoğun şekilde Ukrayna aleyhine haberler göze çarpıyor ve Donbas'taki Rus yanlısı ayrılıkçıların saldırılarından söz edilmiyor.

Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde ise gece yarısı şiddetli patlamalar gerçekleşti.

Çatışmalarda bir asker öldü, gerilim büyüyor! Siviller kaçıyor!

 İKİ UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Hafta içinde silah ve patlama seslerinin duyulmaya başlandığı Donbas'taki cephe hattında Pazar gününe kadar 2 bini aşkın ateşkes ihlali yapıldığı belirtiliyor. Ukrayna, haftalardır tırmanan gerilimde ilk asker ölümlerinin Cumartesi günü gerçekleştiğini açıkladı. Rus yanlısı ayrılıkçıların topçu ateşinde iki Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Donbas'ta gerilimi zirveye çıkaran Rusya, bölge sakinlerini kendi topraklarına tahliye etmeye başladı. Rus medyası yaklaşık 900 bin Donbas sakininin tahliye edileceğini yazıyor. The Guardian'ın Moskova muhabiri Andrew Roth, tahliye edilen kadın ve çocukların çoğunun kendi istekleri dışında evlerini terk ettiklerini bildiriyor. Rusya tarafında kurulan çadır kamplara yerleştirilen Donbaslılar, "Bana kalsaydı, evimden ayrılmazdım" diyor.

Ukrayna'da tansiyon yükseliyor! Seferberlik ilanı

 RUSYA 'SAHTE BAYRAK OPERASYONU' DÜZENLEYEBİLİR

Cephe hattında gelişmeleri takip eden BuzzFeedNews muhabiri Christopher Miller ise, Rus paralı asker grubu Wagner'in provakosyonlar için Donbas'a geldiğini bildiriyor. Miller, söz konusu bilgiyi Ukrayna istihbaratına dayandırdı. Wagner Grubu, özellikle Suriye ve Libya'daki operasyonlarla tanınıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, hafta içinde Rusya'nın 'sahte bayrak operasyonu' düzenleyebileceğini söyledi: "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı düzenlemek için bahane uydurduğundan endişeliyiz. Rusya, Ukrayna sınırına yıllardır gördüğümüz en büyük askeri birliği konuşlandırdı. Bölgede birçok Rus istihbaratı bulunuyor ve Rusya'nın sahte bayrak operasyonu düzenlemeye çalıştığının görüyoruz."

Sahte bayrak operasyonu, taraflardan bir tanesinin diğerine saldırabilmek için yaptıkları bazı olayları hedefteki kişiler yürütüyor gibi göstermesine verilen ad.

RUS ORDUSU UKRAYNA'YI KUŞATMIŞ DURUMDA

2021'in son günlerinde başlayan Ukrayna sınırındaki Rus askeri yığınağı, son rakamlara göre 160 bini geçti. Rus ordusu, kuzey, doğu ve güney yönlerden Ukrayna'yı kuşatmış durumda.

Rusya ve Belarus'un birlikte gerçekleştirdiği dev tatbikat bugün sona eriyor. Doğu Avrupa ülkesine gönderilen yaklaşık 30 bin Rus askerinin geri dönüp dönmeyeceği, Ukrayna krizinin kaderini belirleyebilir.

Rusya 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaşı planlıyor

Harris, Ukrayna'nın işgali halinde Rusya'ya 'ekonomik bedel' ödeteceklerini belirtti

Putin talimatı verdi: Rusya nükleer tatbikata başladı

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hım20 Şubat 2022 23:32

    bunların patronu putinin eski aşcısı prigojin

  • Selim20 Şubat 2022 13:51

    Ukrayna ayrılıkçı olaylarina bir çözüm bulmalı, bu sorun giderek büyüyecek gibi. Çatışmalar bolge için tedirginliği artırıyor

  • Mucise Reis ;)20 Şubat 2022 13:02

    Bu paralı grup şehri temizliyor, direnişleri olası planları istihbaratı, askeri yığınakları vb. vb.istihbarat ve içeride oluşacak rusya yanlısı direnişlerin organizasyonu için çalışıyor. Şehir 8 yıldır huzur bulmadı. Rusya yabancı güçlerin bu şehre girmesini caydırmak için sınıra yığınak yaptı. Rusyanınkararlılığıburada ön planda ne avrupa ne abd askeri müdehale etmeye cesaret edemedi. Rusya şuan programında ilerliyor, geçiçi ateşkesler olsada Rusya bu şehirde hakimiyeti er yada geç sağlayacak 8 yıl bekledi bir5 yılda neden beklemesin? yada bu ekonomik FED hamlelerinde bu  fırsatı değerlendirmesin ? O bakımdan Rusya ya şimdi ya sonra diyip hamle edebilir.olası ambargolarında hafif kalacağını kriz döneminde düşünüyo rolabilir Avrupada muhtaç öünku, 6 ay önce tahıl stokları yapması tesadüf mü? metal stokları ? bugunumu hayal etti Rusya ? Plan işletiyor ruslar. Şehi rtemiz olursa ukrayna ordusu etkısız ve temizlenmiş.Rus avantajı artar,şehir içindenden bağımsızlık olabilir.

  • Mucise Reis ;)20 Şubat 2022 12:58

    Kırımda da bunlar ön planda idi. Donbasta zaten huzur bulamamış bir şehir. Bu kriz  8 yıldır süren bir kriz. Rusya bu paralı askerlerini kullanıyor. Suriye   Esad a destek için vardılar. libyada hafter saflarında paralı ruslar kullanıldı. Rus komutan tarafından kurulan şirket. Rusyada sözde faliyetleri yasak ama, şirket arjantinde kurulu böylece yasal statu ve rusyadan  bağımsız havası veriliyor. ABD de de böyle bir şirket var. Bu rus askerlerin rusya ile resmi iletişim içinde olduğunu hep söyleniyor. Kırım misali bu şehirde de iç direnişi ateşleyip, dış devlet müdahalelerinin Rusya caydırması ile özerkliği sağlanacak. Ukrayna da cesaret edemeyecek ve şehri ruslara teslim edecek. Şehirde 8 yıldan fazla problem var. soğuk savaş, sıcak savaşa döndü. Bu askerler iç direnişi ve ukrayna yanlıların göçünü sağlıyor. Kırım misali özerklik mücadelesindeler.  

  • Vladko20 Şubat 2022 12:05

    Putinin fedaileri

  • hım20 Şubat 2022 23:34

    putinin fedayileri rosgvardiya bunlar  kolay harcanacak adamlar