E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHarris, Ukrayna'nın işgali halinde Rusya'ya 'ekonomik bedel' ödeteceklerini belirtti---

Harris, Ukrayna'nın işgali halinde Rusya'ya 'ekonomik bedel' ödeteceklerini belirtti

Harris, Ukrayna'nın işgali halinde Rusya'ya 'ekonomik bedel' ödeteceklerini belirtti
19 Şubat 2022 - 15:34 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda, ABD'nin müttefikleriyle Moskova'ya "büyük ve eşi görülmemiş ekonomik bedel" ödeteceğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Almanya'da düzenlenen 58. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra oluşturulan sistemde özellikle de "ulusal sınırların zorla değiştirilmemesi" nedeniyle benzeri görülmemiş bir barış ve refaha sahip olduğunu belirtti.

Avrupa güvenliğinin geleceğinin doğrudan tehdit altında olduğunu söyleyen Harris, "Avrupa güvenliğinin temeli Ukrayna'da doğrudan tehdit altında." dedi. Harris, milletlerin kendi ittifaklarını seçme hakkına sahip olduklarını anlatarak sınırların zorla değiştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

NATO'yu dünyanın en büyük askeri ittifakı olarak niteleyen Harris, ABD'nin NATO'nun 5. maddesine bağlılığının sağlam ve kutsal olduğunu söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna işgal edilmesi halinde Rusya ve Ukrayna işgaline yardım eden müttefiklerine büyük ekonomik ve mali yaptırımlar uygulayacağını söyledi. Harris, "Açık konuşayım. Kesin olarak söyleyebilirim ki Rusya Ukrayna'yı işgal ederse, Moskova'ya, ABD ve ortaklarımız 'büyük ve eşi görülmemiş' bir ekonomik bedel ödetecekler." dedi.

Bu kapsamlı ve koordineli tedbirlerin uygulanmasının Ukrayna işgalinde sorumlulara büyük zarar vereceğini savunan Harris, "Ekonomik tedbirlerle de durmayacağız. Doğu kanadındaki NATO müttefiklerimizi daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kamala Harris, ABD kuvvetlerinin Ukrayna'da savaşmayacaklarını yineleyerek, ancak ülkesinin "NATO topraklarının her karışını savunacağını" dile getirdi.

Putin talimatı verdi: Nükleer üçleme güçleri de yer aldı

Ukrayna TV'sinde Putin savaşı Yumruklar havada uçtu!

AB: Rusya'ya yönelik yaptırımlar enerjiyi de içerecek

Çatışmalarda bir asker öldü, gerilim büyüyor! Siviller kaçıyor!

Ukrayna'da tansiyon yükseliyor! Seferberlik ilanı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader20 Şubat 2022 14:36

    bedelinizi görüp bir artırıyoruz. bizde size misliyle ödetiriz.

  • Islak odun19 Şubat 2022 19:43

    Aç gözlü obez devletler jopolitik gerilimden besleniyor, her gerginlikten savaştan karlı çıkiyorlar olan küçük ekonomili devletlere oluyor,bu gerginlikten beslenen siyasetçiler de büyük silah tüccarları ile anlaşma yapıp ülkelerini silah almaya mecbur ediyor.

  • Naim19 Şubat 2022 18:12

    Ulan, Putin önce Ukrayna yı sonra da geri kalanınızı S 500 lere otutturur. Sonra bir ay yolculuğu yaparsınız. Aklınız sıra Suriye de oyuna getiremedğiniz Türkiye yi, NATO üzerinden kullanma peşindesiniz biliniz ki Türkiye tarafsız ona göre...

  • manyak herif19 Şubat 2022 17:21

    yaparsınız evet evet yaprsınız.savaş çıkacak diye polonyaya 250 tank satarsınız.,ukranaya milyar dolar silah satarsınız.rusyada fısrsattan istifade petrol ve dogalgazına zam yapar.al gulum ver gulum.dunyayı iyi kandırıyosunuz.

  • Yorum19 Şubat 2022 16:58

    Rusya ukraynayı işgal ederse AB yi tam kucağa alırım demiş eşi benzeri görülmemiş bedel ha Afganistan dan nasıl kaçtınız eşi benzeri görülmemiş bir kaçış olmuştu hatırladık

  • hım20 Şubat 2022 11:51

    afganistandan herkes kaçtı ruslar ingilizler afganlılar bile kaçıyor

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Şubat 2022 16:48

    bunlar rusya işlemeye bilir çünkü kominizmden yokluktan gelmektedirler.aclığa ve yokluğa dayanırlar.rusya da doğalgaz fiyatlarını yükseltir ise fiyata 2-3 katlar.

  • www19 Şubat 2022 16:33

    Ne yapacaksınız. Ukrayna'da Abd askeri olmayacak diyorsunuz. Rusya Evropaya gazı,petrolü,buğdayı,madenleri vb  keserse ne yapacaksınız ? Hikaye.. :o)  :o)  :o) 

  • hım20 Şubat 2022 11:53

    rusya hepsini keserse ne iyiyecek ülke büyük hepsine mangır lazım