E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​‘Rus çiftçisi daha büyük zarar görür’---

​‘Rus çiftçisi daha büyük zarar görür’

​‘Rus çiftçisi daha büyük zarar görür’
07 Aralık 2015 - 06:36 borsagundem.com

Bakan Faruk Çelik, krizden Rus çiftçisinin daha büyük zarar göreceğini söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaşanan krizden Rus çiftçisinin daha büyük zarar göreceğini söyledi. Bakan Çelik, Kanal 24’te gündeme ve bakanlığın faaliyetlerine ilişkin soruları cevapladı.

Çelik, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle gündeme gelen yaptırımlarla ilgili, “Tarımsal ürünlerde Rusya’ya 1 milyar 270 milyon dolarlık ihracatımız var. Rusya’dan ithal ettiğimiz tarımsal ürünlerin tutarı ise 3 milyar doları geçiyor. Biz 1 milyon tonun üzerinde buğday ithalatı yapıyoruz. Bunu durdurduğunuz zaman Rus çiftçisine faturası olacak” dedi.
Bakan Çelik, sorunun kendi bünyesinde değerlendirilmesi gerektiğini de vurgulayarak, diplomatik çalışmalar yapılmadan olayın çiftçilere döndürülmesi ve toplumların en emektar kesimine okların çevrilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Eğitim seferberliği

Faruk Çelik, bakanlıktaki yeni dönemle ilgili de çalışmaların devam ettiğini ve tüm birimlerden brifingler aldığını aktararak, önümüzdeki hafta tüm sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini belirtti.
Türkiye’nin 78.5 milyon hektar arazisi bulunduğunu, bunun yaklaşık 24 milyon hektarının tarıma elverişli arazi olduğunu da anımsatan Bakan Çelik, 14.6 milyon hektarın mera alanı, 1 milyon hektarın da su alanı olarak tanımlandığını dile getirdi. Çelik, tarım alanlarının korunması ve verimliliğin arttırılması konusunda reformların kararlılıkla sürdürüleceğini de kaydederek, önümüzdeki dönemde nitelikli ve bilinçli çiftçilik için bir eğitim seferberliği başlatacaklarını açıkladı.
 
‘Ekmeğe zam olmayacak’

Bazı gazetelerde yer alan ‘ekmeğe zam geleceği’ iddialarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Çelik, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını da belirterek, ekmeğe zammın sözkonusu olmadığını söyledi.
Faruk Çelik, seçim öncesi verilen vaatlerin de bir bir yerine getirileceğine de işaret ederek, “Verdiğimiz sözlerin teknik çalışmasını yapıyoruz. Hepsini hayata geçireceğiz” dedi. 
Terörle mücadeleye de değinen Çelik, tarım ve hayvancılığın sorunlarını çözerek, refah düzeyini kırsalda da yükselterek, atılması gereken adımların terörün panzehiri olacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)