E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus borsasında sert düşüş---

Rus borsasında sert düşüş

Rus borsasında sert düşüş
20 Eylül 2022 - 15:52 borsagundem.com

Rusya borsası Ukrayna’da Rus güçlerinin denetiminde olan Herson bölgesinin idaresinin, Rusya’ya bağlanmak için bölgede referandum düzenlenmesi kararı sonrası büyük düşüş kaydetti

Moskova Borsası, Ukrayna’daki ayrılıkçı yönetimlerin Rusya’ya katılmak için referanduma gitme kararı almasının ardından düşüşe geçti.

Moskova Borsası (MOEX) yüzde 10,61 değer kaybıyla 2.171 puana düşerken, dolar bazlı RTS endeksi ise yüzde 10,3 kayıpla 1.139 puana geriledi.

Dolar/ruble paritesinde ise kayda değer bir değişim yaşanmadı.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinde Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması için karar alındığı bildirilmişti.

Herson bölgesi yönetimi, Rusya’ya bağlanmak için referandum düzenleyecek

 

Rus Borsası’ndan yeni yabancı kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Petrol dogalgaz sorunu ve sonucu20 Eylül 2022 20:56

    Dunya borsaları artık petrol ve doğalgaz ticareti sorunlari yuzunden enflasyon yukseliyor ve buna bağlı ticaret zayiflama belirtileri gösteriyor. Bundan dolayi borsalar sarsılma gösteriyor. Artık ticari arzlar pahalılık yüzünden azalıyor, talep var, bunlardan dolayi piyasalar geriliyor ve kâr rakamları azalıyor, hayat pahalılığı baş göstermeye başladı. Bu durum tüm dunya borsalarını etkisi altina almaya başladı maalesef. Bu sorunu dunya liderlerinin bir şekilde çözmeleri gerekiyor. Yoksa uretim azalmaya devam eder ve hayat aşırı pahalı hale gelir

  • EXSTRİKS20 Eylül 2022 22:27

    Dünya yaşanmayacak hale gelecek bir gezen bulsakta oraya gitsek.