E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus Borsası’ndan yeni yabancı kararı---

Rus Borsası’ndan yeni yabancı kararı

Rus Borsası’ndan yeni yabancı kararı
14 Eylül 2022 - 08:29 borsagundem.com

Ukrayna’yı işgal etmek isteyen ve ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya’da dost olmayan ülkelerin yatırımcılara hisse satış izni uzatıldı

Rusya Ulusal Borsa Katılımcıları Birliği (NAUFOR), hükümet komisyonu tarafından “dost olmayan ülkeler” listesinde adı geçen ülkelerden yatırımcılara yabancı hisse senedi satış izninin uzatıldığını bildirdi.

Hükümete bağlı Yabancı Yatırımların Kontrolü Komisyonunun finansal kuruluşları Rusya’ya dost olmayan devletleri temsil eden bireylere yabancı menkul kıymetlerin satış işlemleri fırsatını süresiz olarak uzattığı ifade edilen NAUFOR açıklamasında, birliğin daha önce bu karar lehine Rusya Merkez Bankası’na başvurduğu da eklendi.

Birlik, iznin uzatılmasının finansal piyasada ek likidite sağlayacağının altını çizerken, finansal kuruluşların istikrarını ve müşterilere karşı yükümlülüklerini yerine getirme yeteneğini destekleyeceğini vurguladı.

Ağustos ayında NAUFOR, 1 Ocak 2023’e kadar finansal kuruluşların Rusya’ya dost olmayan devletleri temsil eden yatırımcılara yabancı şirketlerin menkul kıymetlerini satın alma izninin uzatılması talebiyle Merkez Bankası’na başvurmuştu. Daha önce bu izin 1 Eylül 2022 tarihine kadar geçerliydi.

Rusya'da ağustosta enflasyon yavaşladı

 

Rusya'da yuana talep artıyor

 

Rusya'dan özel yatırımcılara "dost olmayan ülkelerden" hisse alma yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)