E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı tarihi belli oldu---

Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı tarihi belli oldu

Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı tarihi belli oldu
09 Mart 2020 - 10:19 borsagundem.com

MSB: "Moskova'da varılan mutabakat çerçevesinde Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı 10 Mart Salı günü Ankara'da başlayacak."

İdlib'de Rusya ile yapılacak ortak devriyeler için Rus askeri heyeti yarın Ankara'ya gelecek.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Moskova'da varılan mutabakat çerçevesinde Rus askeri heyeti ile icra edilecek toplantı 10 Mart Salı günü Ankara'da başlayacak" açıklaması yaptı.

Moskova'da imzalanan 3 maddelik İdlib'de ateşkes mutabakatına göre M4 Karayolu'nun kuzeyinde ve güneyinde altışar kilometre derinliğinde güvenli koridor tesis edilecek.

Türk-Rus ortak devriyeleri, M4 karayolunun Trumba’dan Ain-al-havr’a kadar olan kesmi boyunca başlatılacak. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller Rus askeri heyetinin başkent ziyaretinde belirlenecek.

İdlib'de ateşkese rejim ihlali

Edinilen bilgiye göre Rus heyetiyle yapılacak, istihbarat yetkililerinin de hazır bulunacağı toplantıda, ortak devriyenin sorunsuz işleyebilmesi için iki ülke arasındaki koordinasyonu daha da geliştirme ve ortak kullanım şifreleri belirlenecek.

Bu kapsamda devriyeye katılacak personel ve araç sayısı kullanılacak telsiz ve diğer haberleşme araçlarından oluşan muhabere cihazlarının ortak kodları,  devriye komutası, ortak parola, kullanılacak güzergah gibi teknik içerikli birçok intikal kuralı netleştirilecek.

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama

ABD'den İdlib ateşkes anlaşmasına destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)