E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus ajansın iddiası: Erdoğan, Putin'den arabuluculuk istedi---

Rus ajansın iddiası: Erdoğan, Putin'den arabuluculuk istedi

Rus ajansın iddiası: Erdoğan, Putin'den arabuluculuk istedi
29 Eylül 2017 - 04:21 borsagundem.com

Rus RİA haber ajansına konuşan bir Rus diplomatik kaynak, Ankara’nın Moskova’dan, İdlib'de görev alacak askeri birliğe izin için Şam yönetimi ile arabuluculuk talebinde bulunduğunu öne sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe'de Rusya lideri Vladimir Putin'i ağırladı. Zirvenin ardından iki lider birlikte basın açıklaması yaptı. Görüşmede bölgesel sorunların görüşüldüğü ifade edildi. Erdoğan ve Putin'in görüşmesinin ardından Rus medyasında ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Nerdun Hacıoğlu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre Rus RİA haber ajansına konuşan bir Rus diplomatik kaynak, Ankara’nın Moskova’dan arabuluculuk talebinde bulunduğunu öne sürdü. Kaynağın verdiği bilgi şöyle: “Dört çatışmasızlık bölgesinden biri olan İdlib’in Türkiye sorumluluğuna verilmesi planlandı. Ancak Türk güvenlik güçlerinin komşu ülke topraklarında oluşturulan bu bölgede varlık gösterebilmesi için Suriye resmi yönetiminin izni gerekli. İşte tam da bu izin konusunda Ankara Moskova’dan Şam ile arasında yapılacak görüşmeler için arabulucu olmasını rica etmiş bulunuyor.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur30 Eylül 2017 22:36

    Way be nereden nereye geldik, resmen balerin siyaseti, kıvır da kıvır, itibar sürünüyor, yazık ülkeme...

  • Sdk 29 Eylül 2017 08:45

    Ya ne ricası gidip bu esatla arayı düzeltin bu muhaliflerden bi cacık olmaz adamlar sopalık esat gibi biri şart bu insanlara.. bu suriyelilerde kültür saygı yok hayvani düzen var esat şart bence