E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRumlar Rusya'ya ambargoyu kaldırdı---

Rumlar Rusya'ya ambargoyu kaldırdı

Rumlar Rusya'ya ambargoyu kaldırdı
09 Temmuz 2016 - 05:35 borsagundem.com

Kıbrıs Rum yönetimi parlamentosu, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı ambargonun kaldırılması yönünde karar aldı

Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya karşı uyguladığı ambargoyu uzatma kararı, AB içinde çatlağa yol açtı. AB üyesi Kıbrıs Rum yönetiminin parlamentosu, ambargonun kaldırılması yönünde karar alırken, Ukrayna Dışişleri anında protesto etti.

56 sandalyeli Rum parlamentosu dün 33 oyla Rusya’ya uygulanan ambargonun kaldırılması kararı aldı. Başkanlık sisteminin yürürlükte olduğu Güney Kıbrıs’ta alınan karar, hükümete tavsiye niteliğinde, ancak Rum parlamentosunun kararı, Ukrayna ve Rusya’dan anında tepki gördü.

RUSYA ÇOK MUTLU

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa Parlamentosu ve Senatosu’nun 28 Nisan ve 8 Haziran’da benzer tavsiye kararları aldığını, İtalya’da da 4 eyalet parlamentosunun aynı yönde karar verdiğine dikkat çekerek, Rum parlamentosunun kararından Moskova’da büyük memnuniyet duyulduğunu belirtti.
Ukrayna’da da açıklama gecikmedi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Rum meclisinin kararı protesto edildi ve “Rum milletvekillerinin uluslararası ilişkilerde ve hukukta en temel prensipleri bile anlamadığı anlaşılıyor. Bu karar, saldırgana verilmiş dolaylı destekten öte bir şey değildir. Rum hükümetinden üyesi olduğu AB’nin ambargoyu uzatma kararına saygı duymasını bekliyoruz” denildi. AB, bu ay başında Rusya’ya uygulanan ambargoyu 2017 Ocak ayına kadar 6 ay daha uzatmıştı. (Hürriyet / Ömer Bilge)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)