E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRiskler piyasadaki risk iştahını kesiyor---

Riskler piyasadaki risk iştahını kesiyor

Riskler piyasadaki risk iştahını kesiyor
13 Haziran 2022 - 08:57 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Küresel piyasalarda ABD enflasyonunun beklenti üzerinde %8,6 ile 41 yılın en yüksek seviyesine gelmesi Fed tarafında daha agresif olunabileceğine yönelik beklentileri artırdı. Bu durum hem tahvil faizlerindeki volatiliteyi artırdı hem de endekslerde sert satışlara sebep oldu.

ABD endekslerinde %3’lere varan satışları takip ettik.

Avrupa endekslerinde ise %5 seviyesine ulaşan geri çekilmeler görüldü. Bu geri çekilmelerin ABD endekslerinden fazla olmasının sebebi ise AMB’den gelen şahin açıklamalarla birlikte Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın da enflasyon beklentilerini yükseltmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Hafta genelinde satıcılı bir seyir izleyen Asya endeksleri bu seyrini haftanın ilk işlem gününe de taşıdı. Teknoloji hisseleri önderliğinde gerçekleşen satışlarda yan etkenlerde Çin’de vaka sayılarında görülen yükselişler ve Güney Kore’deki tır şoförlerinin eylemlerinin küresel ticareti yavaşlatmaya yönelik etkileri yer aldı.

Haftanın veri akışında İngiltere, Japonya ve Amerika Merkez Bankası faiz kararları yer alacak. İngiltere’de 5.kez üst üste faiz artışı bekleniyor. Fed tarafında ise yüksek gelen enflasyon verisi sonrasında 75 baz puan faiz artışı beklentilerinin gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Gün özelinde içeride sanayi üretimi verisini takip edeceğiz.

Global piyasalarda görülen satışların etkisiyle endeksimizde de baskı oluşabileceği görüşündeyiz.

Alüminyum fiyatları altı ayın en düşük seviyesine indi

 

Petrolde ABD enflasyonu ve Çin etkisi

 

ABD doları, 20 yıldır ilk kez 135 yen seviyesini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)