E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk muslukları bu hafta açık kalabilir---

Risk muslukları bu hafta açık kalabilir

Risk muslukları bu hafta açık kalabilir
06 Kasım 2023 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Jeopolitik gerilimin piyasalar üzerindeki etkisi sınırlanırken Fed faiz kararı ile birlikte küresel piyasalarda pozitif fiyat algısı oluşmaya başladı. Öte yandan, haftanın en önemli veri akışı Cuma açıklanan ABD tarım dışı istihdamı oldu. Ekim ayında tarım dışı istihdam 180 bin kişilik piyasa beklentisinin altında kalarak 150 bin olarak gerçekleşirken, Eylül verisi 336 binden 297 bine revize edildi. %3.6 olarak beklenen işsizlik oranı %3.8'den %3.9’a yükseldi; ücret enflasyonunun en önemli göstergesi olan ortalama saatlik ücretler ise geçen yıla göre %4.1 arttı. Beklenti enflasyonun %4.3'ten %4.0’e gerilemesiydi. Hem tarım dışı istihdamın beklenenin altında gelmesi hem de işsizlik oranının artması ve ücret enflasyonunun gerilemesi piyasa açısından ılımlı kombinasyonun gerçekleştiğini gösterirken piyasalardaki olumlu havayı da desteklemeye devam ediyor. Veri sonrası 106.0’nın üzerinde seyreden dolar endeksi 105.0’in altını görürken 10Y tahvil faizleri %4.6’lardan %4.5’e geriledi. %5 sınırında seyreden 2Y tahvil faizleri ise %4.8’lere kadar düştü.

ABD endeksleri, %1,3 civarı yükselişle günü tamamladı. ABD vadelileri ise yatay seyirde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, İngiltere ve Fransa haricinde %0,6’ya yakınsayan yükselişle günü tamamladı. Perakende sektörü %1,7 yükselirken petrol ve doğalgaz sektörü %2,2 ile en büyük düşüşünü gördü.

Asya endeksleri, haftanın son işlem gününü %2,5’e varan yükselişle tamamladı. Japonya'da ise piyasalar tatil nedeniyle kapalıydı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde %2,5 civarı pozitif tarafta işlem görmeye devam ediyor. Güney Kore, Haziran 2024'e kadar hisse senetlerinde açığa satışı yasakladı.

BİST100 endeksi, önceki haftayı 7.700 olan kritik seviyenin üzerinde 7.705 seviyesinde tamamladı. BİST100 endeksinde geçen hafta en çok yükselen sektörler spor, gıda ve kimya olurken, taş toprak, sigorta ile aracı kurumlar endeksi en çok gerileyen sektörler oldu.

Haftaya genel bir bakışta, global piyasalarda hareketlilik yaratacak önemli bir veri bulunmazken Salı günü açıklanacak Çin dış ticaret ve Almanya TÜFE enflasyonu küresel görünüm açısından önemli olacak. Bugünün gündeminde ise Euro Bölgesi hizmet PMI verisini takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 06/11/2023

 

12 göstergesi al veren hisseler (06/11/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)