E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı açıldı---

Risk iştahı açıldı

Risk iştahı açıldı
09 Haziran 2023 - 09:18 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor


Küresel piyasalarda ABD’den gelen haftalık işsizlik maaşı başvurularının 261 bin ile Ekim 2021’den beri en yüksek seviyenin kaydedilmiş olması Fed’in Haziran toplantısında politika faizini pas geçme olasılığını artırdı.

ABD endeksleri %1’e yakınsayan yükselişle tamamladı. S&P500 endeksi ise boğa piyasasına girdi. ABD vadelileri ise satıcılı tarafta.

Avrupa endeksleri Londra hariç sınırlı iyimser olarak günü tamamladı. Yükselişlerde otomotiv hisseleri etkili olurken teknoloji hisseleri ise satıcılı tarafta yer aldı.

Asya endekslerinde %2’ye varan değer kazancıyla fiyatlanıyor.Öte yandan Çin’den enflasyon verilerini takip ettik. Ülkede mayıs ayında üfe %4,6 daralırken tüfe ise %0,1’den %0,2 seviyesine yükseldi.

BIST100 Endeksi dünü 7.19 (% 0.13) puanlık düşüş ile 5.554 seviyesinden ve 84.294 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste çıkış hareketi kâr satışlarıyla karşılaştı. Gelen satışlar piyasa tarafından karşılanırken kapanışa doğru gelen alımlar dikkat çekti. Hisse bazlı hareketlilik yoğundu. İşlem hacmi önceki günlere göre biraz zayıfladı. Döviz kurları ve gösterge tahvil faiz oranındaki yükseliş devam ediyor.

Bugün içeride sanayi üretimi verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde yataya yakın pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (09/06/2023)

 

Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)