E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReuters: Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki gözlem noktalarını boşaltıyor---

Reuters: Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki gözlem noktalarını boşaltıyor

Reuters: Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki gözlem noktalarını boşaltıyor
19 Ekim 2020 - 20:47 borsagundem.com

Reuters, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki gözlem noktalarını boşalttığını iddia etti

Türkiye'nin Suriye'nin üçüncülüğü Şam'a bağlı ordunun güçlerinin kontrolündeki diğer kısımda kalan kısmında kaldığı sürüldü.

Reuters haber ajansı geçen yıl kurulan noktalarından geri çekilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka noktalardaki varlığını sürdürdüğünü bildirdi. Suriye muhalefetinden bir kaynak Morek gözlem noktasının taşınmasına başlandığını söyledi.
 
İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir kaynak ise taşınma işleminin pazartesi erken saatlerde başladığını ve başka bir gözlem noktasının taşınmasının şu aşamada söz konusu olmadığını savundu.

Mart ayında Rusya ile varılan ateşkesiyle İdlib'in güneyine konuşlanan gözlem noktalarının için Moskova'nın Moskova'nın yayında olduğu haberlerde Rus medyasında yer almıştı.

Suriyeli muhalifler ülkenin 10 veya 15 bin Türk askerinin buluşunu savunuyor.

Türkiye, yaşanacak yeni bir göçmen akınını engellemek için bölgeye gözlem noktaları kurmuştu. Ancak Suriye ordusunun muhalifler ile bu noktaları kuşatma altında kalmıştı.

Birleşmiş Milletler'e göre ülkenin 2.7 milyonu yerlerinden olan göçmenler olmak üzere toplam 4 milyon Suriyeli yaşıyor.

Rusya ile varılan anlaşma sonrası bölgeye yapılan gözlem noktalarının boşaltılması Ankara tarafından daha önce reddedilmişti. Ancak askeri kaynaklar izleme noktasının önemini kaybettiğini savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)