E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon korkuları risk iştahını baskılarken, satış baskısı arttı---

Resesyon korkuları risk iştahını baskılarken, satış baskısı arttı

Resesyon korkuları risk iştahını baskılarken, satış baskısı arttı
16 Eylül 2022 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne zayıf bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan TÜFE sonrasında Fed’e ilişkin artış kaydeden agresif sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahı ve piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Dünya Bankası, yüksek enflasyona karşı merkez bankalarının eş zamanlı olarak faiz oranlarını artırmasının 2023'te küresel resesyon riskini yükselttiğine ilişkin açıklamada bulundu. Merkez bankalarının hamleleri ve ekonomik veri akışları risk iştahı ve fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – Michigan Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma beklentileri ile resesyon korkuları risk iştahını baskılarken, küresel hisse piyasalarında bu hafta satış baskısının artış kaydettiği görülüyor. Haftanın son işlem gününde yurt dışındaki satıcılı seyir etkisini sürdürüyor. Son günlerde sert fiyatlamaların yaşandığı BIST-100 Endeksi dün günü %2,43 oranında değer kaybıyla 3.363,12 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı seyir etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,25 – 18,27 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,26’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne zayıf bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Bu hafta satıcılı bir seyrin öne çıktığı BIST-100 Endeksi’nde gün içi volatilite yüksek seyretmeye devam ediyor. Bankacılık sektöründeki taban fiyatlamalar endeks üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi’nde 3.338 seviyesi altında 3.277 – 3.200 ve 3.125 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Çarşamba günü test edilen 3.277 altında satışlar hız kazanabilir. Tepki alımlarında ise 3.400 ile ağustos başından itibaren etkili olan yükseliş trendinin bulunduğu 3.484 seviyesi direnç konumundadır. Yükseliş kanalı içerisine dönülebilirse 3.545 ve 3.600 seviyeleri direnç olarak önem kazanacaktır. Teknik görünümün zayıflama kaydettiği, sert fiyatlamaların yaşandığı ve gün içi volatilitenin oldukça yüksek seyrettiği endekste karşı mevcut durumda temkinli yaklaşılması gerektiğini değerlendiriyoruz.

Altın fiyatları, güçlü dolar karşında 2 yılın dibinde

 

Petrol haftalık kayba hazırlanıyor

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • future 16 Eylül 2022 09:50

    SPK %20 OLAN KAR ZARAR MARJI KOVİT TEDBİRLERİNCE %10 DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ TEKRAR % 20 ÇIKARMAK İÇİN NEYİ BEKLİYOSUNUZ..