E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleriyle satışların yaşandığı piyasalarda toparlanma çabası---

Resesyon endişeleriyle satışların yaşandığı piyasalarda toparlanma çabası

Resesyon endişeleriyle satışların yaşandığı piyasalarda toparlanma çabası
28 Haziran 2022 - 09:30 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

BDDK’nın yeni önlemlerinin piyasalara yansımaları takip edilirken, bu kararların ticari kredi piyasası ve şirketler üzerindeki etkileri yakından izlenecektir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan dün gelen açıklamada finansal istikrara yönelik tedbirlerin süreceği mesajı verilirken, ekonomi yönetiminden olası ek adımlar gelebileceği dikkate alınmalıdır. Küresel çapta ise enflasyon, sıkılaşma ve resesyon endişeleri başta olmak üzere risk başlıkları gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 11:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Agresif sıkılaşma ve resesyon endişeleriyle sert satışların yaşandığı küresel hisse piyasalarında geçen haftanın ikinci yarısında toparlanma çabası öne çıkarken, yeni haftada dalgalı ve kararsız bir seyir etkili oluyor. BDDK kararları sonrasında satıcılı bir açılışla haftaya başlayan BIST-100 Endeksi dün günü %0,97 oranında kayıpla 2.529,26 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,53 – 16,55 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 16,57’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftaya satıcılı bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi günün kalan bölümünde kayıplarını telafi çabası içerisinde hareket etse de günü %1’e yakın bir kayıpla tamamladı. BIST-100 Endeksi’nde mayıs sonundan sonra yaşanan yükselişlere çekilen fibonacci seviyelerinin %38,2’lik kısmına denk gelen 2.555 ile 2.562 seviyesi kısa vadeli ilk direnç noktaları olup, devamında 2.582 ve 2.600 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 2.511 – 2.483 ve 2.469 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. 2.469 altında endekste satışların hız kazanabileceği görüşümüzü korurken, yurt içinde artan volatilite ve ekonomi yönetiminden gelebilecek olası açıklama ile ek adımlara karşı dikkatli olunmalıdır. Yeni pozisyon alımı için 2.562 seviyesi üzerinde tutunmanın ve denge oluşumunun teyidi beklenmelidir.

Piyasalarda fiyatlamalar zorlaşıyor

 

Petrolde 'sıkılaştırma sözü' etkisi

 

Bakır fiyatları geriledi

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (28/06/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)