E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon endişeleri sürmeye devam ediyor---

Resesyon endişeleri sürmeye devam ediyor

Resesyon endişeleri sürmeye devam ediyor
16 Ağustos 2022 - 08:37 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Petrol fiyatları, durgunluk endişelerinin talep görünümü üzerinde baskı oluşturmasıyla düşüyor, Çin verilerinin ardından küresel büyümeye ilişkin endişelerle birlikte Asya piyasalarında karışık görünüm seyrediyor. ABD piyasaları, enflasyonda Fed'in faiz artırımlarının hızını azaltabilecek bir yavaşlamaya ilişkin iyimserlikle yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Bir yetkili, "Piyasa katılımcıları Fed'e bakıyor, burada bildiğimizden daha erken faiz indirimi yapacaklar ve bu hisse senedi piyasası için iyi olacak' diyorlar" şeklinde bir yorumda bulundu.

ABD ekonomisi ilk ve ikinci çeyrekte daraldı ve ülkenin durgunluk içinde olup olmadığı veya yakında durgunluk içinde olup olmayacağı konusunda tartışmalar gündemde kalmaya devam etti. Mart ayından bu yana Fed, enflasyonla mücadele etmek için sert faiz artışı sağladı.

Buna karşılık, FED’in agresif bir faiz artırımı hızının ekonomiyi resesyona itebileceğinden kaynaklı olarak resesyon endişeleri sürmeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'den gelen ekonomik verilerin, enerji talebini vurabilecek potansiyel bir küresel durgunluğa ilişkin yeni endişeleri artırmasının ardından, petrol fiyatlarında kayıplar oluştu. Brent ham petrol vadeli işlemleri, %1 düşüşle varil başına 94.20$'a, WTI ham petrol vadeli işlemleri ise %0.9 düşüşle varil başına 88.60$'a geriledi. Ayrıca 2015 İran nükleer anlaşmasını
canlandırmak için yapılan görüşmelerde takip edildi. Analistler, İran ve ABD'nin Avrupa Birliği'nden İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımları kaldıracak bir teklifi kabul etmesi halinde petrol arzının artabileceğini söyledi. Bir AB yetkilisi, İran'ın Pazartesi günü Avrupa Birliği'nin 2015 nükleer anlaşmasını kurtarmak için "nihai" taslak metnine yanıt verdiğini, ancak İran'ın metne yanıtı hakkında ayrıntı vermediğini söyledi. İran dışişleri bakanı, ABD'yi kalan üç sorunu çözmek için esneklik göstermeye çağırdı. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi toparlanma göstererek %0.2 yükseldi.

Dolar endeksi, 106.53'te, Euro ise daha önce 5 Ağustos'tan bu yana en zayıf olan 1.0154'e gerilemesinin ardından 1.0158$'da sabit kaldı. Bugün, yurt içinde özel sektör borcu, konut satış ve fiyatları ile Hazine ihalesi izlenecek. Yurt dışında ise İngiltere iş gücü, Almanya ZEW, ABD konut başlangıçları ve sanayi üretimi öne çıkıyor.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (16/08/2022)

 

En fazla spor ve finansal kiralama sektörü yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)