E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRalli havasında olan piyasalarda yavaşlama---

Ralli havasında olan piyasalarda yavaşlama

Ralli havasında olan piyasalarda yavaşlama
02 Ağustos 2022 - 09:03 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Asya piyasaları, durgunluk dalgalanmaları üzerine petrolle birlikte düşüyor. ABD uzun vadeli Hazine getirileri dört ayın en düşük seviyesine geriledi ve yatırımcıların küresel durgunluk riskinden endişe duymasıyla dolarda geri çekilme görüldü. FED’in bazılarının korktuğu gibi faiz artırımları konusunda agresif olması gerekmeyebileceğine dair söylentilerle geçen hafta ralli havasında olan piyasalarda yavaşlama söz konusu oldu. FED, faiz artırımlarıyla enflasyonu kontrol altına almayı ve talebi soğutmayı hedeflediğini söylüyor, ancak bazı analistler agresif hareketlerinin işsizliği artırabileceğinden ve ekonomiyi çıkmaza sokabileceğinden endişe ediyorlar.

Yapılan bir araştırmaya göre de ABD ekonomisi için 2022 yılı üçüncü çeyrek GSYH tahmini yüzde 2,1 büyümeden yüzde 1,3 büyümeye çekildi.

Açıklanan verilere göre ABD'de ISM imalat endeksi, Temmuzda 52,8'e inerek Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi. ISM’de ki gerileme resesyon korkularının artmasına neden olurken, Cuma günü  açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinde ne olacağı da merak konusu oldu. FED’in veri bazlı ilerleyeceğini söylemesi dikkatleri daha da üzerine çekti, enflasyonla mücadele de yeni hamlesi için açıklanacak olan veriler ipucu verecek mi bakalım.

Brent vadeli işlemleri, 99.74 dolara düştü. ABD Batı Teksas Orta Vadeli İşlemleri de 93.67 dolara geriledi.

Gösterge 10 yıllık ABD Hazine getirisi, %2,53'e kadar düştü, bu 5 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeydi. Analistler, tahvillerin Pelosi'nin Tayvan ziyaretinden önceki güvenlik arayışı talebinden de yararlandığını söyledi. Euro, 5 Temmuz'dan beri görülmeyen bir seviye olan 1.0294 dolara kadar yükseldi. Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, yurt dışında Euro Bölgesi üretici enflasyonu takip edilecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu'nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) yapacağı sunum da yakından takip edilecek

Küresel piyasalarda yön aşağı

 

Şişecam'ın yıllık getirisi yüzde 210'u buldu

 

Tahıl fiyatlarında düzeltme bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)