E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaQua Granite, İnfo Yatırım aracılığı ile halka arz için başvuru yaptı---

Qua Granite, İnfo Yatırım aracılığı ile halka arz için başvuru yaptı

Qua Granite, İnfo Yatırım aracılığı ile halka arz için başvuru yaptı
09 Mart 2021 - 13:45 borsagundem.com

Türkiye’nin yalnızca teknik granit üretimi yapan en büyük tesisi olan Qua Granite, şirket paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul’a (BİST) başvuru yaptı.

2015 yılında kurulan Qua Granite, halka arz için düğmeye bastı. 2020 sonu itibariyle 703 milyon TL hasılat elde eden ve yıllık 11 milyon metrekare üretim kapasitesi ile Türkiye’nin yalnızca teknik granit üretimi yapan en büyük tesisi olan Qua Granite, şirket paylarının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul’a (BİST) başvuru yaptı. İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin halka arza aracılık ve danışmanlığını yaptığı süreçte, SPK ve Borsa İstanbul’un onay süreçlerini takiben şirket payları halka arz edilecek.

Üretimini Aydın, Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve 232.965 metrekare açık, 79.630 metrekare kapalı alana sahip fabrikasında sürdüren Qua Granite, kurulduğu günden bu yana markalaşmaya ve kurumsallaşmaya verdiği önem doğrultusunda halka açılmayı planlıyor.

“QUA GRANITE” markasına ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla sektöründe farklılaşan şirket, “çok çeşitlilik” kuralıyla oluşturulan ürün portföyü ile 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Aynı zamanda, Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış bayi ağıyla güçlü bir dağıtım kanalına sahip olan Qua Granite, artan talep ihtiyacını karşılamak için 2020 yılında başladığı yıllık 22,5 milyon metrekare kapasiteli üç yeni üretim hattının yatırımını ise 2021 ve 2022 yıllarında kademeli olarak tamamlamayı planlıyor.

Tahvil, emtia, kurlara karşı borsada yükseliş

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)