E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaQE'de azaltma yetersiz kalabilir---

QE'de azaltma yetersiz kalabilir

QE'de azaltma yetersiz kalabilir
06 Mart 2014 - 21:34 borsagundem.com

​Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, tahvil alımlarında azaltma hızının belki de çok az olduğunu söyledi

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, ABD'de büyümenin bu yıl hız kazanmaya hazır olmasıyla, her Fed toplantısında tahvil alımlarında azaltma yapılmasının belki de çok az olduğunu söyledi. 

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan Plosser, "Ölçülü adımlarla varlık alımlarını azaltma hızı doğru yönde ilerliyor, fakat eğer ekonomi Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tahminleri ile aynı doğrultuda giderse, bu hız bizi eğrinin gerisinde bırakabilir" ifadelerini kullandı. 

Fed 18 Aralık'ta tahvil alımlarını azaltma kararı alarak, aylık 85 milyar dolar tutarındaki alımları 75 milyar dolara düşürmüştü. Bir sonraki toplantıda alımlar 65 milyar dolara azaltılırken, FOMC'nin ilk toplantısı 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleşecek ve Ben S. Bernanke'den koltuğu devralan Başkan Janet Yellen ilk defa bir toplantıda Fed'e başkanlık edecek. 

Janet Yellen 27 Şubat'ta, ekonomik görünümdeki büyük çaplı bir değişikliğin, Fed'in azaltma stratejisini gözden geçirmesine neden olabileceğini söylemişti.

Plosser ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 3 oranında büyüyeceği tahmininde bulunurken, işsizlik oranının da yıl sonunda yüzde 6.2 ya da daha aşağıda olacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)